Финландия и Швеция ще могат бързо да се присъединят към

...
Финландия и Швеция ще могат бързо да се присъединят към
Коментари Харесай

Столтенберг: Финландия и Швеция могат да се присъединят към НАТО по бърза процедура

Финландия и Швеция ще могат бързо да се причислят към НАТО, в случай че решат да изискат участие в западния боен съюз, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Ако решат да подадат молба, Финландия и Швеция ще бъдат топло посрещнати и чакам процесът да протече бързо ", съобщи Столтенберг пред кореспонденти в Брюксел, като добави, че възнамерява да беседва с финландския президент по-късно денем, заяви „ А Нюз “.

Той съобщи, че е сигурен, че могат да бъдат реализирани договорености за междинния интервал сред кандидатстването на двете скандинавски страни и формалната ратификация в парламентите на всички 30 държави-членки на НАТО.

" Убеден съм, че има способи да се преодолее този промеждутъчен интервал по метод, който е задоволително добър и работи както за Финландия, по този начин и за Швеция ", сподели Столтенберг.

Русия, с която Финландия има обща граница от 1300 км, съобщи, че ще разположи нуклеарни оръжия и хиперзвукови ракети в своя балтийски анклав Калининград, в случай че Финландия и Швеция решат да се причислят към НАТО. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР