Find X е флагманът на Oppo, който китайската компания представи

...
Find X е флагманът на Oppo, който китайската компания представи
Коментари Харесай

Изхвърлиха топ-смартфона Oppo Find X от бенчмарковете

Find X е флагманът на Oppo, който китайската компания показа през месец юни тази година. Oppo Find X е оборудва с в действителност безрамков 6,42-инчов AMOLED екран. Екранът покрива на процедура целия челен панел на устройството, а камерата е преносима и се демонстрира единствено по време на фотоси. Телефонът се базира на системата-върху-чипа Snapdragon 845 и има 8 GB оперативна памет, като производителят даде обещание нов модел с 10 GB RAM. Но това не не оказа помощ на Find X да остане в базата данни на прочут бенчмарк.

GizmoChina заяви, че представителите на UL Benchmarks са забелязали прекалено високите резултати на флагмана Find X и са решили да ревизират за какво се получава по този начин.

Експертите на UL тестваха Oppo Find X по два метода. При единия се употребява 3DMark в Гугъл Play, а при втория – локалната версия на същото приложение, която няма достъп до Глобалната мрежа. Всичко останало е идентично.



Резултатите се оказаха забавни. Find X сподели 4576 точки в 3DMark в Гугъл Play и единствено 3344 точки в същия, единствено че местен тест. Същото се получи и с модела Oppo F7 – 1079 против 767 точки.

Специалистите на UL Benchmarks се свързаха с Oppo за изясняване на обстановката. Отговорът е следният:

„Когато разберем, че потребителят започва игри или бенчмаркове, които изискват висока продуктивност, ние даваме на чиповете опция да работят с оптималните си благоприятни условия, с цел да покажат допустимо най-хубави резултати„.

Този метод не подхожда на разпоредбите на 3DMark и основателите на теста махнаха Oppo Find X и F7 от базата данни на бенчмарка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР