Финансовият министър ще предложи външен одит на централизираната акцизна система

...
Финансовият министър ще предложи външен одит на централизираната акцизна система
Коментари Харесай

Външен одит ще търси пробив в системата на митниците

Финансовият министър ще предложи външен одит на централизираната акцизна система на Митниците. Според Владислав Горанов в секретния отчет на ДАНС няма съответни данни за закононарушения или отклонение на налози.

Тази седмица Българска социалистическа партия изиска разсекряването на документа поради подозрения, че системата на митниците не работи.

„ Чел съм този отчет доста от дълго време и всичко, което е трябвало да вземем като дейности, на база на отчета, е подхванато доста отдавна”, разяснява Горанов. Той изясни, че ДАНС са разкрили 9 софтуерни недостатъци, свързани със сигурността на Българската акцизна централна осведомителна система.

Според него Българска социалистическа партия се пробва да „ изпълни със съдържание” вота на съмнение против държавното управление.

Вчера представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че не са били открити данни за закононарушение по отношение на системата.

„ В СГП още през 2015 година постъпи сигнал за нередности в системата БАЦИС, като съгласно заявителя има заплаха от манипулиране на данните, неотчитане на всички дейности и неспособност на страната да откри дължимите акцизи и налози. Валентин Златев е сигналоподателят “, изясни тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР