Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън заяви вчера пред сенаторите,

...
Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън заяви вчера пред сенаторите,
Коментари Харесай

Ще плъзне ли по банките заразата от САЩ? Горещи новини

Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи през вчерашния ден пред сенаторите, че американските управляващи са желали с дейностите си в неделя да защитят депозитите на клиентите на Signature Bank и Silicon Valley Bank, защото е имало " сериозен риск от заразяване ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Американските управляващи оповестиха в неделя, че ще подсигуряват достъпността на всички депозити от калифорнийската SVB и ще обезпечат същото на всички инвеститори в SB, нюйоркската банка, която бе затворена от регулаторния орган същия ден, достъп до средствата им.
-->
" Преценихме, че има сериозен риск за всеобщите тегления при клиенти, разполагащи със средства, които надвишават обезпечените суми, което би довело до срив на доста банки и би провокирало суматоха ", сподели Йелън пред американския Сенат.

Въпреки това министърът увери, че банковата система на Съединени американски щати остава здрава и сигурна, добавя ДПА.

" Американците могат да бъдат сигурни, че депозитите им ще са там, когато имат потребност от тях ", сподели Йелън.

Финансовият министър от държавното управление на президента Джо Байдън каза още, че " дейностите ни от тази седмица свидетелстват за решителния ни ангажимент да подсигуряваме сигурността на спестяванията на вложителите ".

Работихме с банковите регулатори, с цел да защитим всички инвеститори на двете банкрутирали банки. В понеделник сутринта клиентите имаха достъп до депозитните си сметки, с цел да могат да правят заплащания и да заплащат фактури, подсети също Джанет Йелън, добавяйки също, че " акционерите и кредиторите не са предпазени от държавното управление ".

" Важно е да се означи, че парите на данъкоплатците не са употребявани или изложени на заплаха при тези дейности ", акцентира Джанет Йелън.

Днес 11 от най-големите американски банки оповестиха, че прехвърлят общо 30 милиарда $ под формата на депозити в изпадналата в усложнение First Republic Bank, знак, че те имат доверие в банковата система на страната, както показват в взаимното си изказване, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР