Финансовият министър Асен Василев обяви, че няма забрана за износ

...
Финансовият министър Асен Василев обяви, че няма забрана за износ
Коментари Харесай

Василев: Забрана за износ на зърно от страната няма

Финансовият министър Асен Василев разгласи, че няма възбрана за експорт на зърно от страната. Той посочи, че текат детайлни инспекции, с цел да е несъмнено, че всички процедури и условия са спазени.

„ В България има задоволително зърно, на интернационалните пазари обстановката е безусловно сериозна и би трябвало да сме сигурни, че всичко е спазено преди зърното да напусне страната ”, добави той.

Относно Плана за възобновяване прогнозите на Василев са, че първите суми България ще получи през лятото. „ На база осъществяването на плановете ще забележим кои може да не бъдат изпълнени в период и да отпаднат. Ако успеем да осъществим всички, ще ги дофинансираме с национално финансиране ”, добави той.

Министърът разяснява и изявления на Делян Добрев от ГЕРБ, че заплата от 1 000 лева в този момент се усеща като 350 лева поради инфлацията.

„ Бих им споделил да четат Националния статистически институт. Инфлацията се счита там, а не в Министерството на финансите или в Българска народна банка. Смята се в статистиката, а статистиката не е сменяна от времето на господин Борисов. Същите хора считат по същия метод ”, посочи Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР