Финансовият гигант JPMorgan сключи споразумение с шест индийски банки за

...
Финансовият гигант JPMorgan сключи споразумение с шест индийски банки за
Коментари Харесай

Медиите: JPMorgan ще ускори междубанковите транзакции в Индия с помощта на блокчейн

Финансовият колос JPMorgan подписа съглашение с шест индийски банки за внедряване на платформа за план, основана на блокчейн. Това заяви Bloomberg.

Сред сътрудниците са HDFC Bank, ICICI Bank, Axis Bank, Yes Bank, IndusInd Bank и подразделението на JPMorgan в GIFT City.

Според районния представител на компанията Каустуб Кулкарни (Kaustubh Kulkarni), самодейността е ориентирана към възстановяване на системата за междубанкови транзакции. Той съобщи, че планът ще разреши моментална и денонощна обработка на транзакциите.

С настоящото съоръжение, системата за план на индийските банки за един превод може да отнеме до няколко часа. Освен това, транзакциите не се извършват през почивните и празничните дни, отбелязва Кулкарни.

Разработката е основана на блокчейн платформата JPMorgan Onyx, стартирана през 2020 година

Внедряването на новата платежна система ще стартира „ през идващите няколко месеца “. Този ход би трябвало да направи столицата на Индия – Ню Делхи, опция на Сингапур и Дубай като районен търговски център, съгласно JPMorgan.

Преди стартирането на самодейността е належащо да се получи утвърждение от Органа на центровете за интернационалните финансови услуги на Индия.

Припомняме, че през май 2022 година френският финансов конгломерат BNP Pariba се причисли към мрежата на Onyx за транзакции с токенизирани облигации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР