Финансовите затруднения на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични

...
Финансовите затруднения на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични
Коментари Харесай

Тубдиспансерът във Варна е натрупал близо 34 000 лв. задължения за електроенергия

Финансовите усложнения на „ Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна “ още веднъж бяха във фокуса на днешното съвещание Комисията по опазване на здравето, оповестяват от пресслужбата на Общинския съвет за Moreto.net.

Бившият Тубдиспансер е натрупал 33 935 лева отговорности за електрическа енергия. Съветниците дадоха единодушието си за обезпечаване на средствата от общинския бюджет и препратиха въпроса към комисията по финанси и бюджет. Друго решение, което взеха, е при опция да бъдат отпуснати до 19 613 лева от локалната хазна за правене на механически паспорт за сградния фонд на лечебното заведение.

Сред точките в дневния ред беше нуждата от наложителен ремонт на постройката на „ Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване – Варна “ .

От Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “, който ръководи лечебното заведение, са изразили подготвеност да извършат ремонтните действия. Условието им е да има „ правно съображение за това, а точно – след даване на висшето учебно заведение ръководството на постройката на болничното заведение “.

Членовете на комисията взеха решение да възложат на дирекциите „ Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия “ и „ Правно-нормативно обслужване “ в Община Варна да изготвят мнения по отношение на опцията за прекачване ръководството на постройката на Очна болница на Медицинския университет .

Близо 1,3 млн. лв. са нужни за строително-ремонтни действия на База 1 на „ Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ в кв. „ Аспарухово “.

Проектът включва надстройка и пристройка, цялостна реорганизация и фасадно оформление на съществуващите две тела на постройката, както и създаване на паркинг и паркоустрояване. На предходното съвещание на комисията съветниците дадоха единодушието си за отпущането на средствата, а през днешния ден беше обявена крайната сума за осъществяването на ремонта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР