Финансовите министри на страните от еврозоната ще обсъдят днес как

...
Финансовите министри на страните от еврозоната ще обсъдят днес как
Коментари Харесай

Еврозоната обсъжда икономически отговор на втората коронавирусна вълна

Финансовите министри на страните от еврозоната ще обсъдят през днешния ден по какъв начин да реагират на мрачната икономическа вероятност на фона на втора вълна на коронавирусни инфекции из Европа, която принуждава от ден на ден страни да вкарват карантина с друга суровост, съобщи Ройтерс.

През юли водачите от Европейски Съюз се споразумяха по оздравителен проект на стойност 1,8 трилиона евро, който да подкрепи стопанската система през идните седем години след тазгодишната невиждана криза вследствие на пандемията. В момента държавните управления и Европейския парламент " се пазарят за детайлите ", напомня организацията.

" Единни сме и сме решени да използваме цялата си мощ против втората вълна. Първият ни приоритет е да използван възстановителния проект допустимо най-скоро ", съобщи ръководителят на Еврогрупата Паскал Донъхоу.

Министрите ще имат видеоконференция два дни преди Европейската комисия да разгласява икономическите си прогнози за Европейски Съюз, които се чакат да плануват стесняване на стопанските системи за последното тримесечие на годината, показва Ройтерс.

Високопоставен представител на еврозоната, участващ в подготовката за съвещанието, съобщи, че чака оживена полемика за отговора против вируса, само че към този момент не се възнамерява да бъдат оповестени спомагателни ограничения на ниво Европейски Съюз.

По-рано тази година Еврогрупата дружно с други членки на Европейски Съюз контракти спешен пакет на стойност 540 милиарда евро, на който в този момент би трябвало да направи обзор.

Други тематики в дневния ред са възможното стартиране в бъдеще на цифрова общоевропейска валута, обстановката, пред която банките са изправени на фона на коронакризата, Брекзит и климатичните опасности.

За следобеда са планувани три обособени съвещания. Първото ще бъде единствено на 19-те от еврозоната, към второто ще се причислят Хърватия и България, които желаят да одобряват еврото, а третото ще включва всички 27 членки на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР