Финансирането на обществените медии да става чрез процент от брутния

...
Финансирането на обществените медии да става чрез процент от брутния
Коментари Харесай

Сашо Йовков пред СЕМ: Финансирането на обществените медии да става чрез процент от БВП


Финансирането на публичните медии да става посредством % от брутния вътрешен артикул (БВП), каза Сашо Йовков пред Съвета за електронни медии (СЕМ) в третия стадий от състезанието за общоприет шеф на БНТ. По думите му, записано в закон, това ще лиши политиците от това да оказват напън върху публичните медии и корпоративния написк на външни продуценти.

Българска национална телевизия де юре е социална, де факто е държавна, счита Йовков.

Според него в мултимедийното развиване е огромното бъдеще на Българска национална телевизия и по този начин ще се притегли и изчезналата младежка публика – 18-35-годишни.

Йовков напомни, че взе участие за трети път в състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Спортът ме научи да бъда войник, да работя в екип и да схвана,че триумф се реализира единствено в екип, сподели той. Именно в Българска национална телевизия стартира моят житейски университет, където започнах посредством на Сашо Диков и Нери Терзиева, добави Сашо Йовков.

В тези 30 години аз оставих в Българска национална телевизия сърцето и душата си - още нещо, което ме задължава да вземам участие в конкурс, сподели още той. 

Пътната карта на Българска национална телевизия за интервала 2022-2025 година е с доста положителни планове, само че би трябвало са се осъществя в доста комплицирано време, в несигурна среда и международна многостранна рецесия, в условия на инфлация и продоволствена рецесия, разяснява Йовков. 

" Онова, което не стига на всеки, който застава отпред на Българска национална телевизия, са време и пари. Българска национална телевизия в последните години е недофинансирана, тъй като тези 60 милиона лв. не стигат за качествена, съвременна телевизия ", сподели Йовков. Затова, по думите му, финансирането би трябвало да стане с нов закон. Това е единственият метод да се отървем от " любовната “ прегръдка на политиците, сподели Йовков. Когато политиците са недоволни от публичните медии, прегръдката се стяга и финансирането понижава, добави той.

Креативен борд в Българска национална телевизия да се занимава с генерирането на хрумвания, само че и с вътрешния надзор върху креативната работа и наличието, предлага Сашо Йовков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР