Финалната фаза на новосформираната отборна смесена надпревара - United Cup,

...
Финалната фаза на новосформираната отборна смесена надпревара - United Cup,
Коментари Харесай

United Cup има своя първи финалист: Фриц повали Хуркач и донесе победата на САЩ над Полша!

Финалната фаза на новосформираната отборна смесена конкуренция - United Cup, започва през вчерашния ден, когато се изиграха първите срещи от полуфиналния конфликт сред Съединени американски щати и Полша, в който изненади не липсваха. Първата ракета в отбора на " янките " Джесика Пегула сервира голямата сензация, откакто реализира победен триумф над международната номер едно Ига Швьонтек, който беше последван от обикновен успех на Франсис Тиафо, с което селекцията на американците се приближи на единствено един триумф от място в мача за купата.

Програмата в Сидни за днешния ден трябваше да стартира с борбата на първите ракети при мъжете сред двете страни, като на корта в мач с решаващо значение излязоха двамата представители на топ 10 в международната класация - Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач. Сблъсъкът посред им представляваше същинско " украшение " за феновете на силовия тенис, като в последна сметка едвам няколко точки направиха разликата, но успеха в два тайбрек сета беше за американеца след час и 47 минути на корта - 7:6(5) 7:6(5), с което той подпечата триумфа за родината си в съревнованието и я класира за финала на United Cup, където по-късно през днешния ден ще научат противника си от другия полуфинал противопоставящ Италия и Гърция.

Началото на дуела протече съгласно упованията, като сервиращите господстваха във всяко едно отношение и геймовете се трупаха необезпокоявано в активите им. Само половин час след старта на срещата, то настана време за заключителната фаза от дебютната част, когато под знака на напрежението полякът беше покрай това да се сгромоляса, само че съумя скоростно да възвърне салдото в играта си, отразявайки два брейкбола, с цел да може при идното подаване на съперника на собствен ред да разполага с такива, които в този случай бяха даже под формата на сетболи. Световният номер 9 обаче надалеч не беше подготвен да се съобщи без присъщата на сходен конфликт борба и с помощта на сервиса си оцеля, като провокира изиграването на тайбрек, в който двамата вървяха ръка за ръка до самия край, когато Фриц отпусна ръката си в атакуващ проект и завоюва разиграване, траяло над 15 удара, с цел да се поздрави с единствения минипробив, донесъл му и откриващия сет на сметката си.

Във втората част превъзходството на подаващите беше даже още по-ясно изразено, в удостоверение за което се трансформира високата успеваемост на първия сервис за всяка от двете страни на мрежата и при резултат 5:5, то към момента нито един от двамата не беше достигал даже до дюс при неприятелски начален удар. На база видяното досега, то по всичко личеше, че ще станем очевидци на нов тайбрек, но напредък в представянето на международния номер 10 означаваше два следващи брейкбола на сметката му или по този начин наречените " скрити сетболи ".

Изправен до стената, американецът не остана апатичен към протичащото се и показва устойчивостта си за игра напрегнат, като пласира неспасяемо поредност от сервиси и макар възможностите за Хуби, то вторият 13-и гейм на конфликта беше реалност. В него до първата промяна на полетата двамата представители на топ 10 си размениха по един минипробив, преди чрез изключителна игра на мрежата Хуркач да си обезпечи задатък и два сервиса при 5:4 точки. Тогава обаче настъпи преломният миг, откакто ръката на поляка трепна поредно и две топки в навън по-късно, Фриц разполагаше с мачбол, който оползотвори безапелационно на начален удар и провокира бурна наслада в сънародниците си в щаба и по трибуните на Ken Rosewell Arena.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР