Финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже през 2022

...
Финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже през 2022
Коментари Харесай

Белград ще е домакин на Финалната четворка в Евролигата

Финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже през 2022 година ще се организира в Белград. Турнирът трябваше да се състои в немския град Берлин, само че вместо това бе изместен в сръбската столица. Датите също са изменени. Полуфиналите ще се играят на 19 май, а мачът за третото място и финалът са планувани за 21 май.

Четири години след семейството през 2018 година, когато победи Реал Мадрид, в този момент Белград още веднъж чака четирите най-хубави тима в Европа. Сръбската столица ще се причисли към Барселона, Мадрид, Берлин и Истанбул като единствените градове приемали повече от един път Финалната четворка на шампионата.

Ръководството на Евролигата се съгласи да отсрочи провеждането на финалите на надпреварата в Берлин поради пандемичната конюнктура и здравните благодаря в немската столица. Преместването ще даде опция на по-голям брой почитатели да следят онлайн срещите.

„ Смятам, че взехме най-хубавото решение за почитателите и състезателите. Не бихме си разрешили да рискуваме здравето и сигурността на участниците във Финалната четворка “, съобщи изпълнителният шеф на Евролигата Жорди Бартомеу.

Belgrade to host the 2022 Final Four: Berlin Final Four postponed
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР