Финалистът от миналия сезон Доминик Тийм (Австрия) стартира с трудна

...
Финалистът от миналия сезон Доминик Тийм (Австрия) стартира с трудна
Коментари Харесай

131-ият в света се оказа сериозен тест за Тийм в Париж

Финалистът от предишния сезон Доминик Тийм (Австрия) започва с сложна победа в тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция по тенис.

Поставеният под номер 4 Тийм надви над участващия с " уайлд кард " Томи Пол (САЩ) с 6:4, 4:6, 7:6(5), 6:2 по-късно повече от два часа и половина игра.

22-годишният Пол, който е 131-и в международната класация и е първенец на " Ролан Гарос " при юношите за 2015 година, съумя да се опълчи сполучливо на любимеца от Австрия и не беше надалеч от освен това, само че пропусна възможностите си в тайбрека на третия сет.

@ThiemDomi battles past Tommy Paul 6-4, 4-6, 7-6(5), 6-2.

Next up in R2: Alexander Bublik | #RG19 pic.twitter.com/5rhOqWH5qY
— ATP Tour (@ATP_Tour) 27 май 2019 година Тийм взе първата част с единствен пробив в десетия гейм, само че Пол изравни, откакто осъществя първи брейк за 4:3 във втория сет.

Третата част беше равностойна с преимущество на сервиращите и се стигна до тайбрек. В него американецът поведе с 4:0 точки, само че позволи поврат.

В четвъртия сет Тийм направи серия от пет следващи гейма по пътя си към крайната победа.
 “Определено беше мъчно, само че аз не съм и очаквал елементарен мач. Не се усещах добре, не играх по най-хубавия метод, а всички можем да забележим какво се случва, в случай че не съм на равнище. Той игра удивително и беше доста, доста близо. Ключовият миг в мача беше тайбрекът в третия сет. Най-положителното за мен от тази дуел е, че в четвъртия сетсе освободих. Заиграх доста бързо и по този метод го затрудних”, разяснява Тийм след триумфа си.

Във втория кръг той ще срещне 21-годишния Александър Бублик (Казахстан), който пласира 30 аса при триумфа над немския квалификант Рудолф Молекер със 7:5, 6:7(4), 6:1, 7:6(2).

196-сантиметровият натурализиран руснак Булбик, 91-и в международната класация сега, записа победа при дебюта си в главната скица на " Ролан Гарос ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР