Финалът на международната регата е във Варна, откъдето Павлин Надворни

...
Финалът на международната регата е във Варна, откъдето Павлин Надворни
Коментари Харесай

Атракция в Бургас, 45 яхти в бясна надпревара за „Златния глобус“ на „Кор Кароли“

Финалът на интернационалната регата е във Варна, откъдето Павлин Надворни ще поеме към Ла Коруня, с цел да взе участие в регатата за самотници

С рекорден брой лодки стартира интернационалната регата „ Кор Кароли “, която ще започва от Бургаския залив. 

„ Бургазлии може да следят от морската градина демонстрационната гонка до Сарафово и назад. Същинското съревнование стартира на следващия ден. Първата гонка ще е от остров Св. Иван до Свети Влас. Втората ще е до Варна “, сподели пред бТВ уредникът на регатата „ Кор Кароли “ капитан Тома Томов.

„ Павлин Надворни ще взе участие в грубо съревнование за самотници към света и по тази причина награждаването и закриването на регата във Варна ще е директно преди неговото изпращане. Варненският ветроходец отпътува за Ла Коруня, откъдето ще остарялата регатата за самотни мореплаватели „ Global Solo Challenge “, добави той.

Наричат това съревнование ветроходният Еверест, посочи кореспондентът Лора Стаматис. Тя добави, че „ Кор Кароли “ пък стартира за 23-ти следващ път и е в памет на капитан Георги Георгиев – първият българин, направил околосветско странствуване. Дистанцията е от близо 100 морски благи.

„ За една такава конкуренция е най-важно да бъде квалифициран екипажа и лодката, тъй като морето е непредсказуемо и може да се случат доста неща. Възможни са стихии “, сподели пък ветроходецът от Бургас Евгений Мавродиев.

„ От това, че Бургаския залив е прочут с много ветровите условия, се надявам нашите екипажи да имаме предимство, с цел да оглавим класацията “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР