Филмовият фестивал в Кан се подготвя да постели червения килим

...
Филмовият фестивал в Кан се подготвя да постели червения килим
Коментари Харесай

Кан в трескава подготовка за звезди и протести

Филмовият фестивал в Кан се приготвя да постели аления килим през днешния ден за изпълненото със звезди издание с присъединяване на Харисън Форд, Джони Деп и Натали Портман. Успоредно с това, обаче, съществуват и опасения за вероятни митинги на френските синдикати.


За 76-ото издание на фестивала, което стартира във вторник в града на френската Ривиера и ще продължи до 27 май, се чакат към 35 000 души.

На най-голямото събитие за киноиндустрията в света ще бъдат показани няколко министър председатели с огромни имена, измежду които " Индиана Джоунс и дискът на ориста ", " Убийци на цветната луна " на Мартин Скорсезе с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро и новият филм на Pixar " Elemental ".

Междувременно 21 кино лентата се състезават за огромната премия Златна палма, в това число рекордните седем дами режисьори.

Около хиляда служители на реда и охранители са на място за фестивала, който се организира при засилени ограничения за сигурност след вълната от терористични офанзиви във Франция през 2010 година

Тази година уредниците са изправени пред спомагателни терзания, че неотдавнашните митинги против пенсионните промени на президента Еманюел Макрон ще обиден фестивала.

Всички митинги към Кроазет по време на събитието са неразрешени, споделиха локалните управляващи пред Агенция Франс Прес, като прибавиха, че в предходни години практиката е била същата.


Профсъюзът CGT обаче се закани, че ще означи наличието си - предишния месец заплаши, че ще прекъсне електрозахранването по време на фестивала, и разгласи " закрепен " митинг пред известния хотел " Карлтън " в петък.

Известният червен килим, дълъг 60 метра, ще бъде разгънат във вторник. Тази година, в символ на угриженост за околната среда, размерът му е понижен двойно, с цел да се спестят към 1400 кг килим.

Журито се управлява от миналогодишния притежател на " Златна палма " Рубен Остлунд и включва холивудските звезди Бри Ларсън и Пол Дано.

Няколко лауреати на „ Палмата “ се завръщат в надпреварата, в това число двукратният победител от Англия Кен Лоуч, японецът Хирокадзу Коре-еда и германецът Вим Вендерс.

Откриващият филм сигурно ще провокира неспокойствие: „ Jeanne du Barry “ е разгласен за кино лентата на завръщането на Джони Деп, историческа драма, в която спорната звезда тества френските си умения като крал Луи XV.

Неговият режисьор и основна актриса е френската звезда Майуен - неприкрит критик на придвижването MeToo, която предишния месец беше упрекната в нахлуване над публицист в парижки ресторант. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР