Филмовите актриси са известни със своя чар, добра визия, талант

...
Филмовите актриси са известни със своя чар, добра визия, талант
Коментари Харесай

Джийн Сийбър, Черните пантери и ФБР в една зловеща битка

Филмовите актриси са известни със своя сексапил, добра визия, гений и още доста други специфични качества. Повечето съумяват да покажат човешката си страна и да създадат доста повече с насъбрания си капитал. Обикновено дамите в тази промишленост стартират да водят най-различни акции, да вършат дарения и да оказват помощ повече. Джийн Сибърг е една от тези актриси, които вършат възторг във френското кино и вниманието на Холивуд. Самата актриса употребява въздействието си, с цел да ускори някои обществени промени, само че в един миг се оказва, че парите и отиват в поддръжка на „ Черните пантери “.

Точно това разсънва доста бързо ФБР и дава опция за още по-сериозни проблеми. Сибърг се трансформира в черната овца на Холивуд и Франция. Животът ѝ обаче не стартира толкоз необикновено. Тя се ражда в малко градче в Айова през 1938 година и родителите ѝ са фармацефт и учителка. След като приключва учебно заведение, дамата бързо съумява да влезе в градския университет и там учи кино и театрално изкуство. През 1956 година един комшия начертава живота ѝ като я записва в специфичен кастинг, където участват към 18 000 девойки. Всички харесват наличието ѝ и с това получава първата си роля за кино лентата „ Свети Йоан “.

Никой не е чувал за нея до този миг, само че след него няма да бъде забравена в никакъв случай. След като заглавието се пуска по кината, всеки се подрежда на опашка, с цел да излее своята рецензия. Не се пестят обидни думи и мнозина са подготвени да разчленят актрисата. В биографията си, дамата записва, че е била извънредно изтормозена от обстоятелството, че изначало филмът е бил оплют поради метода на снимане, идващият рунд е за критиците и на финала се оказва, че нейното начало наподобява доста на края на всяка актриса. Макар и кариерата ѝ да стартира от дъното, дамата дава втори късмет на Ото Преминджър. Следващият му филм още веднъж предлага основната роля на Джийн.

 gettyimages-140792758-594x594

Макар и на пазара да има доста други имена, които ще се оправят чудесно с кино лентата „ Bonjour Tristesse “, Ото признава, че избира риска и има доста религия в своя избор. И макар всички старания, критиците още веднъж не обръщат изключително внимание – някои декларират, че е спусната аматьорка, други имат вяра, че е редно да потърси терапия, в случай че продължава да има вяра, че е актриса. Именно във Франция открива своя предстоящ брачен партньор Франсоа Моруил. Именно той кара актрисата от Айова да остане във Франция, а това решение се оказва вярното. Французите правят оценка нейния гений и доста скоро получава роля във кино лентата „ Breathless “.

За изненада на всички, Джийн е не просто феноменална, само че и най-сетне съумява да разчупи сърцата на критиците, а по-късно е провъзгласена даже за най-хубавата актриса на Европа. Много скоро двата континента стартират да нажежават телефона ѝ с оферти за функции. През 1964 година взе участие във кино лентата Лилит, където се оправя брилянтно. Именно с този филм към този момент няма подозрения, че аудиторията би трябвало да признае гения ѝ. Когато не е пред камера, тя постоянно е на разнообразни обществени сбирки. Дава пари на най-различни организации, оказва помощ за построяването на учебни заведения за индианци и за жалост прави една неверна маневра с „ Черните пантери “.

На тях дава сумата от близо 10 500 $. През 1956 година ФБР под контрола на Едгар Хувър става извънредно параноична база за следствия. Хувър създава специфична система за следене на заможни американци и счита, че множеството са рискови за обществото. В полето попадат обществени деятели, феминистки и фенове на комунистическата партия, както и хора, които са срещу войната във Виетнам. Програмата стартира от 1956 година до 1971 година и преследав всички малолетни, необразовани и всевъзможни други известни групи и индивидуалисти, които могат да се свържат с леви придвижвания. Освен Дийн, имена като това на Мартин Лутър Кинг и други са разследвани доста обширно.

По това време до адреса на Кинг се пускат аудио касети с диалози сред него и жена му и писма, в които го поучават да се самоубие. Когато Сийбърг прави дарението си, към този момент е по-опасна от самия Мартин Лутър. Първите ѝ срещи с бюрото стартират през 70-те години на предишния век, когато забременява за повторно от втория си брачен партньор Роман Гари. Според архивите на ФБР, списание Times пуска вест, в която твърди, че бебето не е на брачна половинка, а е извънбрачна спекулация от член на „ Черните пантери “. Идеята е просто да се унищожи нейния имидж, с цел да може да бъде доста по-лесно заличена. В това време, сходна вест може да накара всеки човек да полудее и да се отхвърли от своя кумир, а какво да приказваме за актрисата.

Сред всички обвинявания стоят и разнообразни истории по отношение на оргии и други специфични прекарвания, които предизвикват доста съществени вреди. Високите равнища на стрес я карат да роди доста по-рано своето дете, а единствено след два дни се постанова да го погребе. Семейството съди списание Newsweek за стартиране на подправена информация и получава 20 000 $, само че вредите към този момент са направени. Освен подправените вести, актрисата не стопира да се оплаква от обстоятелството, че е непрекъснато унизена от ФБР. Според разкритите файлове, тя е била непрекъснато под наблюдаване, телефонът ѝ се подслушвал, а щом заминела за чужбина, сътрудниците продължавали своята работа.

Междувременно излиза наяве, че самият Хувър е носил информацията на президента Никсън и работел добре по неутрализирането на този холивудски фактор. Идеята била, че в случай че тя се дръпне от този тип обществени дела, господата ще преустановят заниманията с нея. Колкото повече работили, толкоз по-ясно се забелязвало унищожаването на личността. През 1974 година дамата споделя, че се е прибрала в родния си дом, с цел да погребе детето си и е направила цялата процедура изцяло независимо. Самата тя споделя, че когато отворили ковчега, повече от 180 фотографа са надпреварвали да снимат натрупа на детето, с цел да видят какъв цвят е то.

 Jean Seberg (Photo by Herbert Dorfman/Corbis via Getty Images)

Според втория ѝ брачен партньор, Джийн се опитвала всяка година да направи по едно самоубийство след този случай. През юни 1979 година нейният четвърти брачен партньор споделя, че неговата обичана се е пробвала да се хвърли под влака. На 30 август актрисата изчезва в Париж. Откриват я 10 дни по-късно, до момента в който тялото ѝ се разлага, увито в одеяло на задната седалка на личната ѝ кола. Откриват записка и съществено количество медикаменти в колата ѝ. На бележката, адресирана до единствения ѝ наследник, Джийн молела за амнистия и обяснила, че повече не може да се бори с нервите си.

Властите изразили някакви подозрения, тъй като с изключение на медикаментите, в тялото ѝ откриват съществено количество алкохол, а тя самата нямало по какъв начин да стигне до автомобила, в случай че преди този момент е консумирала въпросното количество. А алкохол в колата нямало. Според парижанските инспектори, някой е преместил тялото ѝ в колата, откакто е умряла. Така и не съумяват да открият обвинен. Разследването е прекъснато. Едва след разсекретяване на документите, ФБР признава, че има заслуга в унижаването на актрисата.

Много скоро издания като TIME пишат специфичен материал, кръстен „ ФБР против Джийн Сибърг “. И до през днешния ден редица фенове на актрисата се чудят каква е повода за толкоз услужливата амнезия. В своя пик, дамата е красила всяка корица на списание, била е във всяко предаване и постоянно е давала изявленията, само че по-късно се оказва, че е нужна една капка отрова, с цел да унищожи личността ѝ. Според доста критици, откакто истината се разкрива, момичето от дребния град в никакъв случай не е имало и късмет против толкоз мощна корпорация като ФБР.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР