Филмите най-много ми влияят в писането. Като гледам някакви филми

...
Филмите най-много ми влияят в писането. Като гледам някакви филми
Коментари Харесай

Писателят Богдан Русев: Новата ми книга ще се казва Градът не забравя

Филмите най-вече ми въздействат в писането. Като виждам някакви филми аз не ги виждам просто " ей по този начин ", а се пробвам да схвана по какъв начин са направени и това ми въздейства на метода, по който построявам книгите си. Това сподели за предаването " Сториборд " по Радио " Фокус " писателят Богдан Русев.

" Особено напоследък, откогато пиша криминалета, това в доста огромна степен ми въздейства, тъй като се пробвам да си структурирам главите като подиуми от сюжети, т.е. с някакви правила и в това отношение би трябвало доста да си проличава какво съм гледал ", сподели още писателят.

Богдан Русев е писал и " киберпънк ". За жал този род мъчно прохожда и се възприема. Ето какво е обяснението на писателя: 

" Имам пояснение за това. То е солипсистично. Общо-взето с каквото аз се хвана - то е комерсиален неуспех, по този начин е било постоянно. Ако превеждам някоя книга и тя доста ми харесва, след това запознат съм издателството, че тя е била доста едва продавана. Съответно книгите, които ми се костват извънредно тъпи, когато ги превеждам - след това имат огромен триумф. Киберпънкът, като нещо, което ми се струваше като от моята порода въобще не се удивлявам, че не се продава добре ", сподели още Богдан Русев. 

" Специално за киберпънка не съм толкоз повлиян от филми, а по-скоро от анимацията Ghost in the Shell и по-скоро Уилям Гибсън, който открих по това време и си споделих, че това никой не го прави за България и това съответства и се получиха няколко доста положителни части, от които не ме е позор ".

Действието на новата книга на Богдан Русев се развива в София. Тя е част от поредицата " Вечен град ", последвана от " Град под блокада ". Първата и втората част могат да се преглеждат като независими истории, само че са в една обща галактика с едни и същи персонажи.

" В момента пиша третата книга. По едно стичане на събитията действието в третата книга ще се развива напълно в София, където аз още веднъж пребивавам след няколко продължителни командировки в Пловдив, тъй че доста добре ми се връзва в този момент това, че се въодушевявам от града. Третата част най-вероятно ще бъде последната. Чисто тематично. Иначе аз имам хрумвания за още, само че взех решение да не се размазвам прекомерно на фино по филията. Ще бъде по-различна от предходните две. Опитвам се с всяка да върша като някакъв кавър на доста типичен създател. Първата беше Артър Конан Дойл в Пловдив, втората беше Агата Кристи в Белащица, а тази ще е безусловно Филип Марлоу. Главната героиня съвсем ще отсъства в тази книга, това е сюжетът, че тя изчезва и в действителност основният воин - разказвачът, който до момента бе по-скоро асистент в този момент ще би трябвало самичък да си организира следствието ", изясни Богдан Русев. 

Книгата ще се споделя " Градът не не помни " разкри особено за " Фокус " писателят. 

Повече можете да чуете в прикачения звуков файл. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР