Филмът Синия бръмбар оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с

...
Филмът Синия бръмбар оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с
Коментари Харесай

Синия бръмбар измести най-накрая Барби от първото място в Северна Америка

Филмът " Синия бръмбар " оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с доходи от 25,4 млн. $ през уикенда, като измести " Барби " от първото място след един месец, заяви Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Феноменът " Барби " надалеч не е утихнал. Филмът на Грета Гъруиг, който предходната  седмица се трансформира в най-касовата продукция на " Уорнър брос. " на вътрешния пазар, съвсем съумя да си резервира първото място с 21,5 млн. $ през петия си уикенд. Той доближава 567,3 млн. $ в Северна Америка и 1,28 милиарда $ в международен мащаб. 

" Опенхаймер " на Кристофър Нолан събра 10,6 млн. $ през петата си седмица и заема трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка. С общо 285,2 млн. $ на вътрешния пазар, " Опенхаймер " към този момент е най-големият шлагер, който не е заемал първо място в бокс-офис класацията. Предишният рекордьор в тази статистика е " Ела, изпей " от 2016 година, който събра 270,3 млн. $ в сянката на " Rogue One: История от Междузвездни войни " и " Скрити цифри ". Хитът на " Юнивърсъл пикчърс " се е справил още по-добре в чужбина. До неделя световните му доходи се правят оценка на 717,8 млн. $.

" Синия бръмбар ", с присъединяване на Ксоло Маридуена, означи един от най-слабите дебюти за филм от вселената на " Ди Си комикс ". Бюджетът му от 105 милиона $ обаче е по-нисък от типичното за супергеройски филм. Въпреки относително ниските доходи, отзивите за първия филм с латиноамерикански супергерой са доста положителни - 76 % " свежо " на уеб страницата " Ротън Томатоус ". 

На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е   " Костенурките нинджа: Пълен безпорядък " с 8,4 милиона $. Следва другата нова продукция за уикенда - " Бездомници " с гласовете на Уил Феръл и Джейми Фокс. Приходите от нея са 8,3 милиона $. На шесто място е " Мега звяр 2: Падината " с 6,7 милиона $. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР