Филмът CODA триумфира с най-желаната статуетка на Оскарите - тази

...
Филмът CODA триумфира с най-желаната статуетка на Оскарите - тази
Коментари Харесай

Да си чуващо дете с глухонеми родители: Историята на Силвия Маринова


Филмът " CODA " победи с най-желаната статуетка на Оскарите - тази за най-хубав филм, както и най-хубав приспособен сюжет. Нарекоха го исторически Оскар триумф за кино лентата - 3 номинации и 3 статуетки. Думата " CODA " е британски акроним за дете на глухи родители. А лентата споделя за едно момиче, което желае да стане певица. Актьорът, изиграл бащата на момичето, е първият ням актьор, който печели „ Оскар “.

Силвия Маринова, която е жестомимичен преводач и дете на глухи родители, споделя, че точно с помощта на татко си професионалния й път поема в тази посока.

Тя показа и че се гордее с това, че сходен филм демонстрира на света какъв брой са невероятни глухите родители и каква безрезервност и обич носят в душите си.



Маринова описа, че глухите хора са страхотни родители и че в случай че има втори живот, би желала още веднъж да се роди в същото семейство.

Разбира се, както и във всичко, е имало и компликации.

Когато е била напълно дребна, Маринова споделя, че не е разбирала за какво майка й не реагира, когато я вика. С неволята се е научила, че би трябвало да я приближава, с цел да реагира.

" Бях доста щастлива, когато брат ми се роди, тъй като се въодушевих, че ще има още един чуващ човек с изключение на мен в фамилията. Аз се заех с неговото образование по отношение на говоримия език. Самата аз чак като станах родител, осъзнах какъв брой виновна е била моята задача ", споделя Маринова.

Според нея би трябвало да има повече преводачи като нея и хората да схванат, че глухите са като всички останали и единствената спънка е информационна.



Майка й споделя, че Силвия е доста отдадена на специалността и помощта към другите хора, а синът й споделя, че се гордее с нея и желае всички да схванат какъв брой са необикновено хората без слух.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР