Филмът „Берлин Александерплац“ е победителят в тазгодишното издание на фестивала

...
Филмът „Берлин Александерплац“ е победителят в тазгодишното издание на фестивала
Коментари Харесай

Жан-Жак Ано: Ако актьорът не е крехък, няма как да влезе в черупката

Филмът „ Берлин Александерплац “ е спечелилият в тазгодишното издание на фестивала „ Синелибри “. Това заяви преди минути от Париж ръководителят на журито френският режисьор Жан-Жак Ано. Репортерът на bTV Десислава Минчева се срещна с него.

Той е създател на международни шедьоври в киното - „ Името на розата “, „ Любовникът “, „ Сталинград “, „ Двамата братя “, „ Мечката “, „ Вълчият тотем “.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди дни в България излезе и книгата му „ Един живот за киното “. Жан-Жак Ано обаче живее доста животи, до момента в който работи с някои от най-големите звезди в международното кино - Шон Конъри, Брад Пит, Джъд Лоу, Ед Харис и други Най-впечатляващото във всички, съгласно него, е крехкостта.

„ Ако артистът не е нежен, няма по какъв начин да влезе в черупката. Той би трябвало да е еластичен, с цел да влезе в кожата на различен човек. Той би трябвало да може един ден да е папа, на другия – да е скитник. Или пък клошар, бедняк. Няма по какъв начин да стане това, в случай че липсва крехкостта “, споделя великият режисьор.

Специалното изявление с Жан-Жак Ано гледайте на следващия ден заран в предаването „ Тази неделя “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР