Филиалът на руското министерство на вътрешните работи за Севернокавказкия федерален

...
Филиалът на руското министерство на вътрешните работи за Севернокавказкия федерален
Коментари Харесай

Десетки арестувани след антисемитските безредици в Махачкала

Филиалът на съветското министерство на вътрешните работи за Севернокавказкия федерален окръг заяви, че 60 души са били арестувани по време на - столицата нас Дагестан, в неделя, оповестява Би Би Си.

" Установени са над 150 дейни участници в безредиците, 60 от тях са арестувани и отведени в полицията за доразследване . В резултат на противозаконните дейности са ранени 9 служители на реда, двама от които са в болница ", цитира съветската държавна организация РИА Новости известието на Министерство на вътрешните работи.

Ръководителят на Дагестан Сергей Меликов сподели пред кореспонденти, че след безредиците на летището са формирани наказателни каузи.

" Всички отговорни за създалата се през вчерашния ден обстановка ще понесат отговорност, никой няма да получат амнистия. Записани са доста обстоятелства, направени са фотоси и видеозаписи. Затова никой няма да може да избяга от отговорност ", цитира организация ТАСС думите на Меликов.

В неделя вечерта навалица нахлу в постройката на летището в Махачкала и даже съумя да излезе на полосата, пробвайки се да попречи на " бежанците от Израел " да влязат в Дагестан, които съгласно клюки, непотвърдени от тълпата, трябвало да кацнат в Махачкала. Събралата се навалица " проверявала " документи на пасажери, че не са " бежанци от Израел ".

По време на безредиците по публични данни са ранени 20 души, двама са в тежко положение.

Ден преди този момент жителите на Хасавюрт проведоха събиране покрай хотел " Фламинго " заради клюки, че там сякаш са настанени бежанци от Израел . Събралите се хвърляли камъни по постройката и влезнали вътре, с цел да се уверят, че там няма евреи.

Ръководителят на Дагестан Сергей Меликов упрекна за случая " екстремистки запаси ", които популяризират " имитации " в " Телеграм "
 Зеленски за събитията в Махачкала: Tова е необятно публикувана просвета на ненавист към други народи в Русия
Зеленски за събитията в Махачкала: Tова е необятно публикувана просвета на ненавист към други народи в Русия

Омразата е това, което стимулира експанзията и терора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР