Фигурата на прокурора и прокурорският надзор – това е едно

...
Фигурата на прокурора и прокурорският надзор – това е едно
Коментари Харесай

Фигурата на прокурора - непубликувано изследване на изявен юрист на Царство България



Фигурата на прокурора и прокурорският контрол – това е едно проучване направено от Светослав П. Велчев в 40-те години на ХХ век, което вижда бял свят едвам в този момент в поредицата " Българско юридическо завещание " с встъпителна студия и научна редакция на проф. Веселин Вучков. Книгата се споделя " Прокуроският контрол ".

Вучков е правист, създател на редица научни изявления в региона на наказателния развой, заемал и високи позиции в ръководството - в интервала 2014 - 2015 в това число и министър на вътрешните работи. В момента преподава в Нов български университет.

„ Светослав П. Велчев е един от най-известните адвокати на Царство България, съгласно някои съвременници е може би е и най-популярният правист в България. 12 години е Главен прокурор при Върховния касационен съд в едни много превратни времена - от 1920 до 1932 година “, описа в „ Хоризонт до обед “ проф. Веселин Вучков.

По думите на проф. Вучков най-отличителната линия на именитият правист е възприятието му за държавност и обединяването на нацията.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР