ФИФА трябва да спре да пита бивши футболисти дали одобряват

...
ФИФА трябва да спре да пита бивши футболисти дали одобряват
Коментари Харесай

"Защо питат само бивши играчи": легенди критикуваха ФИФА заради световното

ФИФА би трябвало да спре да пита някогашни футболисти дали утвърждават международните шампионати да организират през две години, а не през четири, и да потърси мнението на актуалните играчи. Около това мнение се сплотиха Тиери Анри и Джейми Карагър. Двамата не утвърждават проектите на интернационалната федерация за смяна на календара.

Анри и Карагър бяха дружно в студиото на CBS с Петер Шмайхел, който е измежду легендите, подкрепящи предлагането на ФИФА.

" Дали ФИФА в действителност пита сегашните играчи какво мислят по въпроса? Играл съм на четири международни и три европейски шампионати и след всяко от тях бях разрушен душевен. Въпросът не е до изиграните мачове, а до подготовката, до връщането след международното и след сезон в клуба ти. Ако играеш международно през две години, ще бъде още по-тежко душевен за играчите ", съобщи Анри, който завоюва международната купа с Франция през 1998 година и игра край през 2006 година

В момента някогашният нападател е помощник-треньор в националния тим на Белгия. Легендата на " Арсенал " подлага на критика и някогашния си управител в отбора - Арсен Венгер, който за смяна на календара. Според Венгер 25 дни са задоволителни за играчите да си починат след международно.

" Отнемаше ми повече дни да се възстановя. Арсен предлага 25 дни - физически да, само че душевен - това не е задоволително ", сподели още Анри.

Легендата на " Ливърпул " Джейми Карагър призна, че неотдавна е взел участие в среща с ФИФА дружно с някогашния си съотборник Хавиер Масчерано и някогашния халф на " Манчестър сити " Яя Туре. След това Карагър не беше упоменат измежду някогашните играчи, които поддържат ФИФА, само че Масчерано и Туре бяха в листата.

" Големият проблем е за какво се пробват да накарат някогашни играчи да ги поддържат? Ние няма да играем на тези международни. Питайте футболистите, които ще играят. Питайте Марко Верати, Джорджо Киелини. Питайте Килиан Мбапе, питайте Мо Салах. Те са тези, които би трябвало да поддържат това, а не някогашни играчи. Не Роналдо, не Петер Шмайхел ", сподели Карагър.

Някои сегашни звезди във футбола към този момент се оповестиха срещу концепцията. Испанецът Серхио Бускетс съобщи, че скоро футболистите ще стартират да експлодират по терена, а съгласно Гарет Бейл по-честото осъществяване на международни ще понижи качеството и ще обезцени самия шампионат. Селекционерът на Франция Дидие Дешан, който беше капитан на отбора, спечелил купата през 1998 година, а по-късно изведе " петлите " до злато и като треньор през 2018 година, също е срещу проектите.

" Световното да е през две години ме кара да усещам, че го тривиализираме. Това е най-хубавата дума, за която се сещам. Досега си беше добре на всеки четири години. Свикнали сме с това ", съобщи Дешан.

Петер Шмайхел призна, че международното в действителност е изтощително за играчите и че футболистите на процедура ще останат без почивка през две години, само че все пак поддържа плана.

В четвъртък ФИФА е провела онлайн среща с представителите на 200 национални федерации в търсене на поддръжка. Против проекта на ФИФА към този момент се оповестиха от, южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ), Асоциацията на европейските клубове,, както и сдружението на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР