Фибрите са сложни въглехидрати, които се считат за по-здравословни от

...
Фибрите са сложни въглехидрати, които се считат за по-здравословни от
Коментари Харесай

Вредата от фибрите, за която дори не предполагате

Фибрите са комплицирани въглехидрати, които се смятат за по-здравословни от елементарните въглехидрати. Те се съдържат в растителната храна.

Усвояването им лишава повече време, което изяснява тяхната дарба да засищат за дълго време и да ни карат да ядем по-малко. Едновременно с това те контролират чревната пъргавина, форсират метаболизма (което значи, че оказват помощ за отслабване) и намалява равнищата на холестерола в кръвта. Но в действителност ли е по този начин?

Факт е, че всички приказват за единствено за плюсове на фибрите и никой не акцентира техните минусите. Истината е, че те не всеки път са от изгода, а от време на време (особено в случай че ги консумирате непрекъснато без прекъсване) могат и да ви навредят. 

Ето кои са главните дефекти от потреблението на фибрите.

1. Не обезпечават нужните хранителни субстанции

Да, те са „ положителни “ въглехидрати, за разлика от „ неприятните “ не покачват равнищата на кръвната захар. Но това се дължи на обстоятелството, че фибрите не се всмукват, т.е. те не носят никаква хранителна стойност за организма. " Вредните " въглехидрати са източник на сила. Докато това не може да се каже за фибрите.

2. Дразнят червата

Тъй като фибрите нямат хранителна стойност, тялото автоматизирано желае да се отърве от тях. В реалност те всмукват непотребната вода, преминавайки през храносмилателния тракт. Но това усилва размера на изпражненията.

В резултат чревните стени се и разтягат. Това може да докара до куп проблеми (хемороиди, херния, даже рак на ректума).

3. Водят до ленивост на червата и привързаност

Постоянната стимулация върху изпразването на червата не е от изгода за тях. Редовната приложимост на фибри може да докара до нужда от банкет на слабителни.

Този резултат постоянно не се демонстрира незабавно, а е кумулативен. Ако сте злоупотребявали с фибрите в ранна възраст, ще усетите резултата от това в по-късна възраст.

Как да разберете, че червата ви са привикнали към фибрите?

Ако страдате от хемороиди или запек, това също е симптом на " мързеливи " вътрешности.

Опитайте се да премахнете фибрите от диетата си (всички зеленчуци, плодове, билки) за една седмица. Ако през този интервал имате проблем с отделителната система, това значи, че червата ви към този момент зависят от фибрите. Но в тази ситуация не би трябвало да преустановявате използването им внезапно - това е доста рисково. Фибрите би трябвало да се вкарат в диетата в умерено количество и по-късно то да стартира да се понижава последователно.

Колко фибри е безвредно да се употребяват?

Проблемите най-често пораждат при остатък на фибри в организма. 

За да предотвратите това, предлага да се консумирате не повече от 10-12 гр фибри на ден (това е почти 200 гр плодове, 2 ябълки, 1 морков или 3 банана). Задължително е авансово да премахвате кората на плодовете и зеленчуците, които консумирате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР