Фиат Крайслер формално отправи предложение на френския си конкерунт Рено

...
Фиат Крайслер формално отправи предложение на френския си конкерунт Рено
Коментари Харесай

"Фиат Крайслер" предложи на "Рено" да се слеят в огромен холдинг

Фиат Крайслер " официално насочи предложение на френския си конкерунт " Рено " за обединение, от което може да се появи третият по величина производител на коли в света.

Подробностите са били конкретизирани тази нощ и са разисквани на среща от борда в централата на " Рено " рано сутринта, добавя " Ройтерс ".

Ако бъде утвърдена от управленията и акционерите, както и в случай че получи единодушието на антимонополните регулатори, договорката ще докара до производител, кадърен да продава 8.7 милиона коли годишно. Бъдещият тръст ще участва със мощни позиции в основни региони по света, ще има мощни софтуерни преимущества, ще обгръща цялостния набор от първокласни коли до такива за всеобща приложимост и ще може да пести 5 милиарда евро годишно единствено от усъвършенстването на работата, настояват от итало-американската компания.

Обединената корпорация ще бъде листвана на борсата като записана в Холандия холдингова компания. На акционерите на " Фиат-Крайслер " ще бъдат изплатени 2.5 милиарда евро специфичен дял. Всяка от двете компании ще получи по 50% от холдинга посредством издаването на нови акции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР