Фейсбук Проект на Институт Итера от Варна, застава на едно от

...
Фейсбук
Проект на Институт Итера от Варна, застава на едно от
Коментари Харесай

Проект Миротворци тръгва от Варна в битка с агресията в училище, да го подкрепим!

 Фейсбук Проект на Институт " Итера " от Варна, застава на едно от челните пет позиции в платформата " Промяната ". Той е определен измежду 136 други, кандидатствали за поддръжка.

Проектът е с название " Академия Миротворци ". От през днешния ден той попада в последния стадий на надпреварата, в който гласовете, които ще получи от необятната общност дефинират мястото, на което ще застане в надпреварата.

За него може да гласувате от 14.01.2020 г до 00:00ч на 03.02.2020 на https://nova.bg/promyanata/akademiya-mirotvortsi.

Проектът потегля от морската ни столица - Варна, само че има за концепция решаването на световен проблем от национално значение. Той има амбициозната цел да помогне на хиляди възпитаници в българското учебно заведение, техните родители и учители, да спрат експанзията измежду подрастващите!

Идеолози на плана са Лиляна Совава, Председател на Камара на посредниците в България, основател на Институт " Итера “ и Венета Иванова, член на УС на Камара на посредниците в България и част от екипа на Институт " Итера “.

Те се борят светът на децата да бъде по-спокоен като ги учат да позволяват надълбоко вкоренени спорове по метода на медиацията.

Училищната медиация се вкарва за първи път като метод за справяне с споровете в учебно заведение през 1980 година в Съединени американски щати. След отчитане на доста понижаване на експанзията, поетапно започват сходни стратегии по целия свят – Германия, Италия, Австрия, Словения, Унгария, Турция и доста други.

Днес в " Академия Миротворци " има подготвени 150 деца и младежи в метода на медиация. Те оказват помощ на своите съученици да се оправят по безконфликтен метод с конфликтни обстановки, които съпровождат всеобщото обучение в целия свят.

Проектът има за цел да построи просвета на мира в учебното заведение, което е най-подходящото място за построяването на прочувствено интелигентни персони и развиването на техния личностен капацитет. Създавайки  мрежа от Миротворци на територията на цяла България, ще се случи онази качествена и систематична смяна в образованието, която ще повлияе директно на трендовете за повишаваща се експанзия в всеобщото обучение като спомага за нейното ограничение.

Нека дружно да Спрем експанзията в учебно заведение! Подкрепяйки плана давате късмет и вяра на децата Миротворци, участници в него, да се преборят за техния по-добър свят! Те го заслужават!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР