Фейсбук На церемония снощи, състояла се в Националния дворец на културата,

...
Фейсбук
На церемония снощи, състояла се в Националния дворец на културата,
Коментари Харесай

Отличиха 50 българи, свършили добри дела

Фейсбук На гала нощес, състояла се в Националния замък на културата, бяха отличени 50 българи – свършили положителни каузи, помогнали на хора в неволя, избавили човешки живот. Сред наградените в самодейността " Достойните българи “, проведена от вестник “24 часа “ и Българската национална телевизия, са полицейските чиновници от районно управление (на МВР) - Кърджали Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов, служителят на реда от районно управление (на МВР) – Кюстендил Румен Костадинов, служителят на реда от " Охранителна полиция “ към ОДМВР – Пловдив Стойчо Яковски и Димитър Димитров – шеф на промяна в пожарната в Търговище.

Високото самопризнание служителите на реда от Кърджали Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов получиха за оказана помощ на семейство с бебе на 28 дни, останало без подслон  – купили им храна, настанили ги в хотел и им дали джобни да се приберат в родното си село. Полицай Румен Костадинов от Кюстендил оказа помощ на 13 деца да излязат доста бързо от учебен бус, откакто лидерът получи инфаркт зад кормилото, само че овладя транспортното средство да не се обърне.

През ноември 2018 година Стойчо Яковски, тогава пътен служител на реда, избави от задушаване дете по време на проява на Специализираните полицейски сили в Пловдив – светкавичната му интервенция бе решаваща за живота на  момченцето, глътнало езика си. Всеотдайните старания на пожарникаря от Търговище Димитър Димитров предотвратиха гърмеж - пътувайки за работа, той вижда камион, претрупан с 400 газови бутилки, обзет след случай в пламъци и незабавно се втурва да оказва помощ.

Отличените чиновници показват признателност, че споделят достойнството да са измежду толкоз почтени хора и споделят, че всяка сторена доброта, даже и дребна, постоянно има смисъл, тъй като е стъпка към по-добра България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР