Фейсбук Инициатива по проект Еко скаути – защитници на растенията ще

...
Фейсбук
Инициатива по проект Еко скаути – защитници на растенията ще
Коментари Харесай

Еко скаути спасяват дървета и засаждат цветя във Варна, търсят съмишленици

 Фейсбук Инициатива по план " Еко скаути – бранители на растенията " ще бъде осъществена при блок 59-61 във " Възраждане " на 20 юли от 17:00 часа, оповестиха уредниците. Ето и детайлности:

" Проектът ни има за цел да стимулира младите към по-дейно присъединяване за съхраняването и поддръжката на зелените зони, посредством научаване на практики за лечение на заболели дървета и облагородяването на междублокови пространства във Варна.

Ние организираме зацветяване на междублоково пространство при блок 59-61 в р-н Възраждане дано в тази самодейност с изключение на хората от блока да се включат повече доброволци, преподаватели, възпитаници както и техни родители от региона. При тази самодейност ще има срещи със експерти (еколози, ботаници, арбористи и др.).

Акцията по разчистване, зацветяване и преработване на събраните боклуци ще подсети за това по какъв начин е значимо междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за опазване на положителния изящен тип на региона и попречване на замърсяванията. Ще се облагороди междублоковото пространство при блок 22 и ще има демонстрации за лекувани на болни дървета. На доброволците ще бъдат обезпечени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се снабдят със скаутски кърпи, значки, шапки и документи за присъединяване.

С положително въодушевление, музика и възторг младежите ще се обединят с обща идея за една по-комфортна градска среда, а жителите от региона също могат да вземат участие и да са потребни.

Фондация Гея работи интензивно за общата ни градска среда, като способства за сполучливото развиване на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това жителите от ден на ден да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още благоприятни условия за възстановяване на хубавичко зелена система.

Проект " Еко скаути – бранители на растенията " с финансовата поддръжка на Община Варна цели да сътвори положителни настройки и скъпи усещания измежду младежите и жителите и да разсъни продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на междублоковите пространства и зелената система на Варна. Затова ние набираме доброволци, които да се включат в самодейностите за разчистване и зацветяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР