Фейсбук заяви, че ще започне да проверява снимки и видеа,

...
Фейсбук заяви, че ще започне да проверява снимки и видеа,
Коментари Харесай

Фейсбук започва борба и срещу фалшивите снимки и видеа

Фейсбук съобщи, че ще стартира да ревизира фотоси и видеа, като част от разширяващата се битка с подправените вести и дезинформацията.
Огромната обществена платформа, която постоянно е набелязвана за това, че не може да се оправи с разпространението на подправени вести, съобщи, че ще употребява учещи се машини и всевъзможни други принадлежности в опитите си да понижи разпространяването на манипулативни изображения и видеа.
„ Едно от провокациите в битката с дезинформацията е това, че тя се появява по друг метод и наличие в другите страни”, обявиха от компанията посредством пост в блога на Facebook, представен от БГНЕС.
„ За да се оправим с това, ние разширихме нашите проби за меродавност на изображения и видеа в четири страни. Това включва тези, които са манипулирани (тоест тези, които са редактирани, тъй че да демонстрират неща, които не се случват наистина) или извадени отвън подтекста (тоест фотоси от предходни фотоси, употребявани за отразяване на сегашен конфликт)”. Това се споделя в изказване на компанията.
Продуктовият управител на Facebook Теса Лионс съобщи, че напъните за инспекция на обстоятелствата са публикувани в 14 страни, като още повече ще бъдат добавени тази година, това ще се случи посредством потреблението на самостоятелни сътрудници, които да ревизират обстоятелствата.
„ Тези сертифицирани самостоятелни проверяващи правят оценка актуалните истории, пускани във Facebook, като по този начин оказват помощ да се понижи разпространяването на истории, оценени като фалшиви”, сподели Лионс.
Тя добави, че компанията се пробва да разпознава постоянните лъжци, като част от напъните за инспекция на обстоятелствата.
„ Предприемаме дейности като намалихме разпространяването на подправени вести или отстраняваме опцията им да печелят от реклама. За да се оправим с задграничния дискурс, ние ще стартираме да използваме учещи се машини, които ще ни оказват помощ да се оправим с задграничните страници, които постоянно популяризират подправени новини”, съобщи Лионс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР