Фейсбук > Снимката е илюстративнаПрестъплението е квалифицирано по чл. 281 ал.2

...
Фейсбук
> Снимката е илюстративнаПрестъплението е квалифицирано по чл. 281 ал.2
Коментари Харесай

Съдба! Бус спука гума на Тракия, последваха арести

 Фейсбук > Снимката е илюстративна
Престъплението е квалифицирано по член 281 ал.2 вр. алинея 1 вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 30 март 2021 година чиновници на бранш " Пътна полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив открили товарен автомобил " Пежо Боксер “, който бил спрял в спешната лента на автомагистрала " Тракия “ поради спукана гума. При осъществената инспекция в купето и товарното поделение били открити 41 чужденци, жители на Йордания и Афганистан. Те нямали документи, като по-късно е била открита тяхната идентичност.

Няколко дни по-рано двамата обвинени, които се познавали отпреди, се срещнали в село в община Свиленград. Там К.Н. предложил на С.К. да прекара с бус група мигранти до София, за което щял да получи 1000 лв.. Той се съгласил. На 30 март 2021 година непознатите жители били качени в товарния автомобил " Пежо Боксер “, като изчакали идването му в полуразрушена и изоставена къща в друго село.

През цялото време на придвижване по автомагистралата двамата обвинени поддържали връзка по мобилните телефони. К.Н. се уведомил за местонахождението на буса и давал инструкции, движейки се на известно разстояние пред него с различен лек автомобил. Чуждите жители, всички мъже, са били настанени в Миграционен център. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР