„Фейсбук” подобрява опциите си за защита на личните данни, за

...
„Фейсбук” подобрява опциите си за защита на личните данни, за
Коментари Харесай

Фейсбук пуска нови настройки за сигурност – лицево разпознаване и ясни формуляри за съгласие

„ Фейсбук” усъвършенства вариантите си за отбрана на персоналните данни, с цел да се съобрази с новите европейски правила за по-лесно предоставяне и отдръпване на единодушие на потребителите за прилагане на персоналните им данни, оповестява martechtoday.com.

Социалната мрежа вкарва новите настройки тази седмица в Европа, само че в последна сметка от всеки консуматор на обществената мрежа ще бъде поискано да реши дали да употребява варианти като лицево различаване и някои типове персонализирана реклама, заяви компанията.

Приетият в Европейски Съюз Общ правилник за отбраната на персоналните данни GDPR влиза в действие от 25 май. В него се изисква формулярите за предоставяне на единодушие за прилагане на персонални данни да са написани на явен и понятен за всички език, а единодушието да може да се отдръпна също толкоз елементарно, колкото е било обещано.

Потребителите на „ Фейсбук” в Европа и Канада за пръв път ще могат да се включат в системата за лицево различаване на мрежата, която е налична в множеството други елементи на света през последните шест години.

Потребителите също по този начин ще бъдат запитвани дали разрешават на „ Фейсбук” да употребява данни от сътрудници като приложения и уеб сайтове, с цел да им предлага персонализирани реклами и дали са съгласни да споделят политическа или религиозна информация от профилите им, както и данни за персоналните им взаимоотношения.

„ Искаме не просто да съблюдаваме закона, а да отидем оттатък отговорностите си, с цел да изградим ново и усъвършенствано боравене с персоналните данни за всеки във „ Фейсбук”, съобщи компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР