Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних разкри как върви изграждането

...
Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних разкри как върви изграждането
Коментари Харесай

Кметът: Новото елипсовидно кръгово под Максуда ще бъде с три ленти

 Facebook Кметът на Варна Иван Портних разкри по какъв начин върви построяването на новото елипсовидно кръгово кръстовище под " Максуда ", видя Varna24.bg . Ето какво показа той:

" Активно работим по построяването на елипсовидното кръстовище на новия бул. " Васил Левски “ с ул. " Девня “, в региона на " Максуда ", което ще облекчи автомобилния трафик и тапите. Проектът планува платното за придвижване в кръстовището да бъде от 3 пътни ленти. В момента се прави промяна на Франга дере, което ще бъде завършено като открит канал, с дължина 90 м. На местата, където платното за придвижване в кръстовището пресича дерето, ще бъде осъществено удължение на оборудванията за премостване. Не сме завършили с " Максуда " - сега продължава построяването на защитна ограда по протежението на новия бул. ".

Припомняме, че построяването на огромното кръгово кръстовище сред бул. " Васил Левски “, ул. " Пеячевич “ и бул. " Девня “, започва през август.  Изпълнител на плана е компания " Инжстрой ".

Стойността на плана е 3,7 млн лева, изясни на 10 юли зам.-кметът Христо Иванов. 

Още тогава по отношение на реализирането на плана бяха събаряни опасни постройки по трасето на бъдещето огромно кръгово кръстовище.

Обектите бяха ситуирани на 10 имота, като по данни на регион " Одесос “ адресно записаните лица там са към 100, само че действително жителите са по-малко. Хората са били предизвестени за събарянето, връчени са им заповеди. При освобождението на постройките обаче, никой от жителите им не е поискал да бъде настанен в общинския подслон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР