Фейсбук и останалите социални мрежи да бъдат задължени да заличават

...
Фейсбук и останалите социални мрежи да бъдат задължени да заличават
Коментари Харесай

ДБ предлага Фейсбук и останалите социални мрежи да бъдат задължени да заличават профили на тролове

Фейсбук и останалите обществени мрежи да бъдат задължени да заличават профили на тролове. Това се предлага в законопроект на " Демократична България ", съобщи БНР.

Законопроектът против дезинформацията ще задължи обществените мрежи да положат повече старания за идентифициране на анонимни сметки и тролове. Ако след приемане на наредбата те не бъдат изтрити, платформите ще подлежат на сериозна санкция - % от годишния световен оборот, изясни един от вносителите - Божидар Божанов.

Законът е написан на база на към този момент настоящия Акт за цифрови услуги на Европейския съюз, който изисква повече бистрота и информация от Facebook и Туитър. От „ Демократична България “ считат, че не може да става дума за цензура на статуси и мнения в обществените мрежи, а предлагането им включва редица механически ограничения за идентифициране на тролове, които популяризират дезинформация и блокират същински профили. Индикатори ще са подправени профилни фотоси, потребление на виртуална частна мрежа за заобикаляне на рестриктивните мерки и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР