Фейсбук е крадял личните данни на своите потребители дори и

...
Фейсбук е крадял личните данни на своите потребители дори и
Коментари Харесай

Вътрешен човек: Фейсбук краде данни чрез най-популярните си игри

Фейсбук е крадял персоналните данни на своите консуматори даже и посредством игрите, твърди някогашният управител на компанията Санди Паракилас, добавяйки, че профилите в обществената мрежа съставляват " артикули, които всекидневно се продават ", оповестява БГНЕС.

Паракилас е работил във Facebook от 2011 до 2012 година Той е отговарял за спазването на разпоредбите за отбрана на данните потребителите. В изявление за " Вашингтон пост “ експертът споделя, че по това време не се е безпокоял чак толкоз доста за отбраната на персоналните данни, само че аферата с " Кеймбридж Аналитика “ го е подканила да приказва по случая.

Според него, данни за клиентите са " крадени " и посредством огромния брой известни игри на Facebook, в това число " Кенди краш “ и " Фармвил “.

Паракилас разкрива, че всякога, когато консуматор одобри приложение посредством Facebook, се появява " прозорец ", в който се желае позволение за достъп до данните му. Става дума за данни, които са обществени на всеки профил, като име и фамилия, фотоси, лайкове и така нататък, само че приложението получавала и достъп до информация, които потребителят съхранява като загадка.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР