Февруари ни изненада с пролетни температури, които няколко дни надхвърлят

...
Февруари ни изненада с пролетни температури, които няколко дни надхвърлят
Коментари Харесай

Снегът се завръща у нас до дни

Февруари ни изненада с пролетни температури, които няколко дни надвишават 20 градуса.

„ До края на седмицата температурите ще бъдат 13-14 градуса, в южните региони - 18-19. Валежите ще бъдат постоянно събитие в Югозападна България, в североизточните региони през днешния ден ще има валежи от дъжд. В събота и неделя превалявания ще има в крайните югозападни региони, в Рила и Пирин ", съобщи синоптикът Петър Янков.

Той предизвести, че ще ни нападна „ Атласка меланхолия “, която ще докара мраз и сняг.

Тя се заражда над Атласките планини, ще премине през Гърция и България. Ще донесе захлаждане. Последните дни на февруари и на първи март ще има превалявания от дъжд и сняг. Тази меланхолия е подла, бързо сменя посоката на придвижване. Вероятността е 70-80%, уточни Янков.

Синоптикът посочи пред Bulgaria ON AIR, че снежната завивка в София мъчно ще се задържи. А за националния празник и честванията на Шипка пътищата ще би трябвало да бъдат почистени, тъй като до 2 март се чакат превалявания от сняг в региона.

„ На 3 март температурите в обитаемоте места ще бъдат 6-12 градуса, чака се раздрана облачност. Март е неуверен месец - бързо се редуват топли дни и захлаждане. В североизточните региони снежната завивка ще се задържи повече “, сподели още Янков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР