Фестивалните дни продължават и в петък и събота в Lucky

...
Фестивалните дни продължават и в петък и събота в Lucky
Коментари Харесай

„Туве” и „Човекът, който си продаде кожата” с Моника Белучи ...

Фестивалните дни не престават и в петък и събота в Lucky Дом на киното. В петък (21.05) от 18:30 часа феновете на писателката и художничката Туве Янсон, могат да гледат кино лентата по едноименния разказ за нея. Филмът ни придвижва в Хелзинки през 1945 година. За Туве Янсон краят на войната носи ново чувство за креативна и обществена независимост.

Модерно изкуство, луди празненства и обществена връзка с женен политик: нетрадиционният й метод на живот се разминава със строгите идеали на татко й, който е ваятел. Желанието за независимост на Туве е подложено на тестване, когато се среща с театралната режисьорка Вивика Бандлер. Любовта й към Вивика е мощна и всепоглъщаща, само че Туве стартира да осъзнава, че любовта, за която в действителност копнее, би трябвало да е взаимна.

В събота (22.05) от 18:30 часа е началото на номинирания за „ Оскар “ - “Човекът, който си продаде кожата”. Филмът с присъединяване на Моника Белучи споделя за Сам Али - млад, сензитивен и емоционален сириец, който, с цел да избяга от войната, отпътува за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките съвременни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в влиятелно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да значи всичко друго, само че не и независимост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР