Фестивалът Франкофоли“ се проведе за пръв път в Пловдив и

...
Фестивалът Франкофоли“ се проведе за пръв път в Пловдив и
Коментари Харесай

На Франкофоли в Пловдив като на рок концерт през 90-те!

Фестивалът „ Франкофоли “ се организира за пръв път в Пловдив и остави дълбока диря в културната история на града. Въпреки късото време, за което беше проведен, съумя да докара в България няколко световноизвестни реализатори, станали любимци на публиката през последните години, както десетки хиляди души.
Прочетете още


Imany, LP, GIMS и Gente De Zona бяха хедлайнерите на събитието, като някои от тях не бяха идвали в града под тепета до момента.

Разбира се, никой не слага под подозрение изключителността на осъществяванията. Всеки един от реализатори даде най-хубавото от себе си, с цел да се трансформира фестивала в неповторимо музикално премеждие.

Най-впечатляващо обаче си остава отношението на публиката. Дъждът и неприятното време не попречиха на десетките хиляди хора, да се забавляват от сърце и душа. Дори в противен случай, може би прибавиха доза романтика. И в границите на два дни тълпата мина през няколко разнообразни полюса на прочувствената гама.

От нравствен катарзис с мистичния глас на  Imany до балкански ритми и неподправено празненство въодушевление, с помощта на Елена Папаризо и La Caravane Passe .



За къде и без доза роден национализъм с Миро, Молец и отбор „ Тракия “. Българи сме въпреки всичко!

Торнадото от страсти ескалира и даже възроди старите обичаи от рок концертите през 90-те.

Още през първата вечер, сцената беше затрупана от предмети, които LP едвам смогваше да подпише и да върне назад в публиката. Като някои от тях бяха сутиени и белезници.



Тази процедура продължи и през втория ден, когато Ранди Малком от Gente De Zona разгласи, че е „ сингъл “, към него полетяха най-разнообразни модели и размери сутиени. А някои от размерите в действителност бяха впечатляващи – въпреки всичко чашка “D ” си е чашка “D ”. Но и по какъв начин би могло да е друго яче с тези огнени кубински ритми и горещите момчета от дуото.



Подобно отношение получи и сексапилният французин GIMS . Той също подписа не малко предмети, които му бяха подадени. Но и самичък хвърли няколко от кърпите си, които съвсем провокираха всеобщи вълнения. А дамите го изпиваха с боготворене в очите, до момента в който звучаха паметните му части.

По остаряла българска традиция, обществените мрежи гръмхана с негативни мнения, граничещи повече голословен хейт. Защо имало български реализатори, за какво се пеело на британски, „ Франция сложена на колене “ от непознати ценности… Някои от тях граничат с ненормалност, а дали създателите им въобще са участвали на фестивала, ще си остане мистерия!

 

Неоспорим остава обстоятелството, че да предизвикаш такава богата гама от страсти у хиляди хора, значи че „ Мисията е изпълнена “!

Очакваме с неспокойствие идващото издание!



























 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР