Фернандо Вердаско и Анди Мъри сътвориха най-качествения мач от втория

...
Фернандо Вердаско и Анди Мъри сътвориха най-качествения мач от втория
Коментари Харесай

Мъри опита всичко, но Вердаско издържа

Фернандо Вердаско и Анди Мъри сътвориха най-качествения мач от втория кръг на US Open при мъжете. Публиката на “Артър Аш Стейдиъм” видя конфликт на двама тенисисти, които са надалеч от славните си дни, само че горят от предпочитание да се завърнат измежду най-хубавите. В последна сметка, след близо три часа и половина игра, Вердаско се наложи със 7:5, 2:6, 6:4, 6:4.

34-годишният испанец доста ловко се възползва от неуверения сервис на Мъри, който в хода на целия дуел по този начин и не можеше да разчита на първото си подаване. Шотландецът даде всичко от себе си и показва, че последователно навлиза във форма след тежката травма на бедрото, поради която дълго бе отвън кортовете. Той на няколко пъти можеше да върне пробива в четвъртия сет, само че Вердаско оцеля в гейм, траял 12 минути, и от третия опит завърши мача.

В идващия кръг Вердаско го чака конфликт с един от любимците - Хуан Мартин дел Потро. Мощният аржентинец беше безсърдечен против Денис Кудла и го в профил в три сета - 6:3, 6;1, 7:6(4).

Много повече компликации имаше Доминик Тийм. Австриецът се нуждаеше от пет сета, с цел да пречупи съппротивата на Стийв Джонсън. Въпреки че получи контузия в глезена още първоначално, американският тенисист водеше с 2:1 сета, само че силите му не стигнаха и Тийм се добра до триумф с 6:7(5), 6:3, 5:7, 6:4, 6:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР