Фернандо Сантош, 68-годишният треньор на националния отбор на Португалия казва,

...
Фернандо Сантош, 68-годишният треньор на националния отбор на Португалия казва,
Коментари Харесай

За Роналдо ще се говори и след 50 години, уверен е Фернандо Сантош

Фернандо Сантош, 68-годишният треньор на националния тим на Португалия споделя, че е същински щастливец да работи с Кристиано Роналдо. Двамата имаха главната заслуга за извоюваната европейска купа през 2016-а година, а в този момент евентуално са на последното огромно състезание като треньор и състезател.

Кристиано Роналдо стана първият футболист в историята, който бележи голове на пет Световни шампионати. Днес той откри резултата против Гана от дузпа в 65-ата минута, която самичък си завоюва, а Португалия победи с 3:2.

Досега португалецът беше с голове на четири шампионати, каквото достижение има против имената на Краля на футбола Пеле, германците Уве Зеелер и Мирослав Клозе, както и Лионел Меси.

“Мисля, че Кристиано е феномен, легенда...Още 50 години ние приказваме за него ", съобщи Сантош пред журналистката Моника Зита-Сантош от вестник " О Жого ".

" Постиженията на Роналдо, един от най-хубавите играчи в миналото, най-хубавият голмайстор на всички времена... Винаги ще се приказва за позитивни неща във футбола, защото постоянно ще приказваме за неща, които считаме за по-малко позитивни.

" Кристиано Роналдо е феномен, както бяха Пеле, Марадона, Меси и по този начин нататък. Това са хора, за които след 50 години ще продължим да приказваме. Един от хората като тях, за който приказвам най-вече с моите другари, е Еусебио да Силва. С който имах щастието да играя преди 50 години и който за мен беше един от най-хубавите играчи в света ".

Само дни преди да дойде в Катар за Световното състезание той разтрогна контракта си с Манчестър Юнайтед и сега действително е свободен сътрудник.

Фернандо Сантош беше запитан дали обстановката към раздялата с Манчестър Юнайтед се е отразила върху него прочувствено в последните дни.

" Няма какво да приказваме. Той към този момент си приключи контракта, тъй че няма тим, свободен е. Човек с неговия опит дали се тормози? Не знам, питайте го ", приключи треньорът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР