Фермерското недоволство в Европа се разраства - към протестиращите френски,

...
Фермерското недоволство в Европа се разраства - към протестиращите френски,
Коментари Харесай

Фермерите ще протестират в Брюксел до срещата на върха на ЕС

Фермерското неодобрение в Европа се разраства - към протестиращите френски, италиански и белгийски земеделци се причисляват и испанските. Въпреки някои ограничения, оповестени от от премиера предходната седмица, производителите във Франция не отстъпват от блокадите край Париж.

Гневни фермери пробваха да нарушат работата на огромната хранителна борса Ранжис в покрайнините на френската столица. Обектът се охранява от жандармерия по искане на държавното управление и стачкуващите отстъпиха. Протестиращите са разположили 150 трактора на автомагистрала единствено на 40 километра от Париж. Напредвайки към столицата, фермерите се пробват да засилят натиска върху държавното управление за по-малко регулации, за ограничения против евтиния импорт и гарантиране на по-високи приходи за производителите.



" Когато се отстрани една норма, се прибавят други и по този начин към този момент не можем да се конкурираме с непознатите пазари. Имаме прекалено много правила и регулации ", сподели Жан- Батист Бонгар - фермер във Франция.

" Нашата мотивация като производители е да имаме успокоение в бъдещето и да имаме същинска визия, дълготрайни средства в производството и в приходите “, Патрик Мейер - фермер във Франция



Френският министър председател Габриел Атал съобщи през днешния ден в Народното събрание, че за фермерите би трябвало да има изключения в политиката. Правителството ще упорства европейските сътрудници да се съгласят да облекчат регулациите върху необработените аграрни земи.

Президентът Еманюел Макрон ще разиска тематиката на идната на 1 февруари среща на върха в Брюксел. Дотогава не престават и митингите на белгийските земеделци.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР