Фермери недоволстват срещу ниските изкупни цени на родната продукция от

...
Фермери недоволстват срещу ниските изкупни цени на родната продукция от
Коментари Харесай

Фермер: Веригите ни натискат да продаваме високо качество на ниска цена

Фермери недоволстват против ниските изкупни цени на родната продукция от огромните търговски вериги у нас. " Надявам се, че страната ще си извърши обещанието и ще ни компенсира по европейския правилник за пропаднали площи. Но с комерсиалните вериги, които ни натискат да продаваме високо качество евтино, ние не можем да се оправим. Затова българските плодове и зеленчуци ще изчезват от ден на ден и повече ", разяснява пред agri.bg Апостол Евтимов, представител на Българската камара " Плодове и зеленчуци " - област Сливен, във връзка ниските изкупни цени, на които огромните вериги у нас изкупуват родната продукция.
По думите му, в случай че производителите бъдат принудени да влязат в стандарта на дадена огромна верига, същите няма по какъв начин да излязат на външните пазари и да изнасят продукцията си. " Там никой не ни желае, по тази причина България към този момент нищо не може да изнесе, по тази причина и към този момент внасяме продукция. Тук те ни мачкат по този метод. Ако имаме хубаво качество, можем да продавам тук и да изнасяме. Може ли нещо, което наподобява толкоз малко и няма общо с общоприетия стандарт, някой да го изнесе или да го купи в Германия или Гърция - парадокс " ", безапелационен е Апостол Евтимов, визирайки по какъв начин верига подвежда клиентите, че купуват стока клас I.
Овощарят споделя, че в случай че един производител, който е пръскал градината си по софтуерна карта и е правил всички агротехнически мероприятия, той не може да се включи в ниската изкупна цена. Фермерът изяснява, че сливите първо и екстра качество от производител би трябвало да се продават на 0,75-0,80 лева за кг без Данък добавена стойност, с цел да могат стопаните да не са на загуба.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР