Фериботът Андрос Джет тръгва от гръцкия остров Наксос към остров

...
Фериботът Андрос Джет тръгва от гръцкия остров Наксос към остров
Коментари Харесай

Ферибот тръгва към остров Самотраки заради блокираните туристи

Фериботът " Андрос Джет " потегля от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки към 12 ч. Очаква се да дойде на пристанището в 22 ч. довечера.

Фериботът ще натовари пасажери и коли и ще отплава към Александруполис. Ако изискванията разрешават, " Андрос Джет " ще направи последващо пътешестване до Самотраки незабавно, осведомят от българското външно министерство.

В четвъртък, 15 август, корабът ще извършва толкоз направления, колкото е належащо, с цел да облекчи обстановката на острова.
Ферибот ще стартира курсове от Самотраки, където са блокирани туристи Големия ферибот "Азорес Експрес " е спрял курсовете поради мощния вятър и щета
Поради нарушените връзки островът изпитва остра потребност от съвсем всевъзможни хранителни артикули. Поради тази причина от 14 август фериботът " Анакс " стартира да транспортира камиони с артикули от пристанището в Александруполис, предопределени за Самотраки.
Блокиран екскурзиант на о. Самотраки: Никой не ни дава информация дали ще има ферибот На част от хората се постанова да спят на улицата или в колите си
Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров. Заради мощния вятър и бурното море през последните дни ферибот не можеше да доближи острова, където почиват и доста българи. На Самотраки са туристи най-вече от Румъния, както и от България, Франция, Англия, Италия и Сърбия. Вчера локалните управляващи им осигуриха безвъзмездни нощувки и храна.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към екипите на локалните управляващи на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР