Ферари ще се раздели с още една сериозна фигура, след

...
Ферари ще се раздели с още една сериозна фигура, след
Коментари Харесай

Трета ключова фигура напусна тима на Ферари във Формула 1

Ферари ще се раздели с още една сериозна фигура, откакто бе доказано, че Лоран Мекис ще напусне отбора след края на сегашния сезон.

Досега той бе състезателен шеф в тима, само че от известно време се говореше, че желае да се раздели със Скудерията, което в този момент бе доказано.

Мекис ще застане отпред на спътника на Ред Бул - Алфа Таури, където пък оповестиха, че дългогодишният необут Франц Тост ще си тръгне, откакто бе отпред на отбора още от 2005-а година.

Фланцузинът е третият сериозен човек, който се разделя с Черните кончета през последните месеци, откакто първо това направи шефа Матиа Биното, след което същото стори и Давид Санчес, който бе основен инженер, само че в този момент ще отиде в Макларън.

Според „ Гадзета дело Спорт ” Мекис е останал мощно отчаян, че след напускането на Биното той не е бил обсъждан за неговата позиция, макар че бе негова дясна ръка, а управлението незабавно се е насочило към Фредерик Васьор.

В кариерата си Мекис е работил в Алфа Таури като инженер, преди да напусне през 2014-а. След интервал във ФИА той мина във Ферари през 2018-а. Сега той ще дава отговор за ежедневната работа в тима.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР