Феновете на Роджър Федерер продължават да очакват с нетърпение завръщането

...
Феновете на Роджър Федерер продължават да очакват с нетърпение завръщането
Коментари Харесай

Швейцарски журналист: Федерер отново има проблеми с коляното


Феновете на Роджър Федерер не престават да чакат с неспокойствие завръщането на своя любим на корта, само че наподобява, че над Маестрото още веднъж надвисват тъмни облаци. Швейцарецът удостовери присъединяване на Laver Cup (23-25 септември), както и на ATP 500 шампионата в Базел (24-30 октомври), като в това време съобщи упоритостта си да играе в Тура и следващата година. Бъдещето пред него обаче може и да не се окаже толкоз ярко.

Журналистът Симон Граф от швейцарското издание Tagez Anzeiger твърди, че контузията на Федерер в коляното още веднъж е почнала да се усложнява и от няколко седмици насам тренировките му не са с стремежи от някогашния №1 интензитет. Граф, който се базира на неназован източник от обкръжението на Федерер, твърди, че през лятото коляното на Маестрото още веднъж се е възпалило в резултат на попадане на вода в него. Това е навредило съществено на подготовката на 20-кратния първенец от Големия шлем и е сложило под въпрос бъдещето му на професионален тенисист.

Граф прибавя, че Федерер ще играе на Laver Cup, където най-вероятно ще акцентира на мачовете на двойки, само че към сегашния миг присъединяване му в Базел не е по никакъв начин несъмнено. Това може да се окаже доста неприятна вест за почитателите и уредниците, защото към този момент са изцяло разпродадени билетите за 26 октомври – денят, в който Маестрото би трябвало да изиграе първия си мач в шампионата.

Федерер не е играл от миналогодишния Уимбълдън, където доближи до четвъртфинал, изгубен от Хуберт Хуркач. След Шампионата швейцарецът се подложи на интервенция на коляното – трета в границите на две години, което го принуди да постави завършек на сезона си. Първоначалният проект на Маестрото бе да се завърне на Australian Open, о още през декември стана ясно, че това няма да се случи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР