Феновете на двата пловдивски футболни гранда Ботев и Локомотив Пловдив

...
Феновете на двата пловдивски футболни гранда Ботев и Локомотив Пловдив
Коментари Харесай

Феновете на пловдивските "Ботев" и "Локо" поискаха конгрес и промяна в БФС

Феновете на двата пловдивски футболни гранда " Ботев " и " Локомотив " Пловдив се сплотиха в настояването си за смяна в Българския футболен съюз и този спорт у нас.

Клубовете на последователите излязоха с заявления в обществените мрежи, в които строго осъждат завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост и отдръпването на оставката му, подадена през октомври 2019 година

Снимка: Lap.bg

Преди седмица той съобщи, че ще продължи да ръководи централата до провеждането на постоянен конгрес за избор на нов президент. По този метод отпадна изключителният конгрес, за който подготвеност да се кандидатира изяви някогашният национал Димитър Бербатов. Агенцията по вписванията отхвърли да върне писмено Михайлов отпред за момента, защото не вижда правно съображение. От УЕФА и ФИФА пък желаеха пояснение за дейностите му.

На този декор от " Ботев " обявиха, че обстановката демонстрира " неналичието на професионално отношение към българския футбол " и желаеха осъществяване на ексклузивен конгрес и среща с Бербатов.



" От името на една от най-големите футболни общности в България, ние последователите на Ботев Пловдив, желаеме да изразим своето отчаяние и терзание по отношение на събитията в българския футбол в последните седмици и по-специално в БФС. Смятаме, че създалата се обстановка с метода по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи още веднъж за президент на централата, е извънредно неприемлива и за следващ път доказваща неналичието на професионално отношение към българския футбол. Поради което ние показваме мнение, че свикването на ексклузивен конгрес на БФС е извънредно необходимо в тази обстановка и не желаем БФС да бъде управителен от Борислав Михайлов и неговото обграждане.

Снимка: Lap.bg

С тази декларация насочваме и покана към единствения публично деклариран все още претендент за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов на среща в Пловдив при комфортно за него време в близко бъдеще, с цел да презентира пред нас своя екип и хрумвания за развиване на футбола в България.

Клуб на последователите на Ботев Пловдив ", пишат " жълто-черните ".

Тонът на декларацията на " Локомотив " е много по-остър. Феновете на двукратните носители на Купата на България назовават завръщането на Михайлов " неприемлива, срамна и позорна, лишена от всевъзможен морал постъпка ". Те се бунтуват и против отсрочения мач против ЦСКА 1948 и отводът срещата на новака в елита с ЦСКА да бъде изместен за друга дата.



" Времето за смяна в българският футбол настъпи! И това би трябвало да се случи неотложно!

Некомпетентността и аматьорщината не престават да бушуват по най-високите етажи на родната футболна централа. Това приказват и обстоятелствата от последните безумни и несъответстващи решения по отношение на отлагането и изиграването на оставащите мачовете от плейофната шестица на ЦСКА 1948, където директно ощетен е нашият тим, с които обаче се облагодетелства различен тим – студен лъх от едни отминали времена, които не би трябвало да се завръщат. БФС се е трансформирало в частно сдружение с неограничена безнаказаност.

Оттеглянето на оставката на Боби Михайлов и самоназначението му още веднъж за президент на БФС е неприемлива, срамна и позорна, лишена от всевъзможен морал постъпка. Морал, без който няма по какъв начин да изплуваме от дъното на европейския и международен футбол. Ние, от фенклуб Локомотив Пловдив, считаме, че ексклузивен конгрес е извънредно неотложен в тази обстановка. Боби, Емо, Данчо, Венци и компания, вие показахте на цяла България на какво сте способни. Разберете, че отминаха времената, в които значимите решения се взимат на маса.

Снимка: Lap.bg

Ето за какво насочваме покана към единствения публично оповестил се претендент за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип на среща в Пловдив, на която да изложи програмата си за развиването на българския футбол пред локомотивската общественост. Българският футбол се нуждае от нови лица! ", пишат почитателите.

Част от последователите на ЦСКА и " Левски " към този момент показаха предпочитание да настъпи смяна във футбола у нас. По-рано от Трибуна Сектор Г и съдружие " Сини сърца " обявиха позициите си в обществените мрежи.

Самият Бербатов прикани клубовете и почитатели да не се опасяват да изискат смяната и да са безапелационни в позицията си.

Снимка: berbatov.com
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР