Феновете на Ботев (Пловдив) се събраха пред Община Пловдив в

...
Феновете на Ботев (Пловдив) се събраха пред Община Пловдив в
Коментари Харесай

Фенове на Ботев на протест пред община Пловдив

Феновете на Ботев (Пловдив) се събраха пред Община Пловдив в търсене на отговори за довършването на градежа на стадион " Христо Ботев ". Над 300 последователи на " канарчетата " бяха пред постройката на градската администрация, с цел да изискат среща с виновните лица за строителството на оборудването. 

Както е известно, почитателите на " жълто-черните " поканиха публично кмета на Пловдив Здравко Димитров, строителя и архитекта на стадион " Христо Ботев " да се срещнат с тях, с цел да дадат отговор на въпроса по кое време " Колежа " ще бъде приключен в повсеместен тип. От градската администрация обаче не разрешиха на последователите на провеждат сходно мероприятие с аргумента, че това би основало предпоставки за напрежение и вълнения в изискванията на предизборна акция. Поради тази причина никое от поканените виновни лица за строителството на оборудването не участва на събитието.

Въпреки възбраната, последователите на Ботев излязоха на площад " Стефан Стамболов " в центъра на Пловдив и със викания " Искаме си " Колежа " още веднъж потърсиха отговор на въпроса по кое време стадион " Христо Ботев " ще бъде приключен.

" От април 2020 година се чакат сметки за стадиона и след две години и половина още веднъж сме тук със същите въпроси. Още не знаем защо ще бъдат изхарчени 25-те милиона лв., отпуснати от страната за строителството на оборудването. През 2019 година беше импортиран план, предходната година също беше импортиран нов подобен, а при започване на тази имаше трети импортиран план. До в този момент трябваше да са усвоени тези пари. Стадион " Локомотив " се строи обикновено и няма проблем, само че при нас постоянно има. Искаме естествен, прям и почтен отговор. Как почитателите ще заплащат за общински стадион? Привържениците на Левски събират пари, с цел да си избавят тима, а не да си строят стадиона. Призивът на кмета на Пловдив почитателите на Ботев да събират пари за градежа на стадион " Христо Ботев " беше леко безразсъден. ", съобщи членът на Сдружение ПФК Ботев (Пловдив) Атанас Стафунски.

" След четири месеца изтича срокът за дотъкмяване на стадиона в окончателния му тип, което няма по какъв начин да се случи и срокът да бъде спазен. Обикновено, при такива планове проблеми пораждат при липса на финансиране. В случая обаче парите са налични, само че не е ясно по какъв начин те се усвояват. Вероятно, от началото на публичната поръчка за градежа на стадион " Христо Ботев " до в този момент, са усвоени към половината от средствата, отпуснати от страната. Участниците в строителния развой би трябвало да обяснят за какво се бавят с осъществяването на плана. Днес сме се събрали, с цел да получим пояснение за какво се случва това. Не е обикновено да имаш финансов запас, който да не усвояваш. ", разяснява ръководителят на Сдружение ПФК Ботев (Пловдив) Борис Гиздаков.

Протестът на почитателите на Ботев (Пловдив) мина умерено, а от страна на клуба на събитието участва изпълнителният шеф на " канарчетата " Герман Чистяков.
















































--> -->     Нанак
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР