Феновете на Аякс и футболистите на отбора спретнаха незабравим купон

Феновете на Аякс и футболистите на отбора спретнаха незабравим купон ...

Сред дивата радост на Аякс 19-годишният капитан възхити с реч.


Феновете на Аякс и футболистите на отбора спретнаха незабравим купон по улиците на Амстердам в чест на 34-ата шампионската титла, която тимът завоюва през сезон 2018/2019. Над 100 хиляди привърженици се стекоха на Музеумплайн в четвъртък следобед, за да отбележат постигнатия дубъл, а мнозина от тях настръхнаха от речта, която 19-годишният капитан Матайс Де Лихт изнесе на сцената.

Заедно със състава на Ерик Тен Хаг празнуваха бащата и братът на Абделхак Нури – младия футболист на Аякс, който получи мозъчни увреждания през 2017-а. Те също се качиха на сцената, за да покажат трофея пред събралото се множество. Нури играеше с №34 и в знак на почит всички настоящи играчи на отбора имаха същото число на фланелките си.

❤️❤️❤️#nummer34 #StayStrongAppie pic.twitter.com/LM4Y99SQZy
— AFC Ajax (@AFCAjax) May 16, 2019
Абсолютният връх на тържествата обаче определено беше неособено дългата, но изключително пламенна реч, която капитанът Де Лихт дръпна. Макар суперталантът на холандския футбол да няма още 20 години, думите и поведението му на сцената определено доказаха, че е безспорният лидер в съблекалнята.

Matthijs de Ligt is an extraordinary human being, and just 19 years old.

Източник: gong.bg