Феноменалният Новак Джокович спечели 24-та титла от “Големия шлем след

...
Феноменалният Новак Джокович спечели 24-та титла от “Големия шлем след
Коментари Харесай

Уникален! Джокович отнесе Медведев на финала на US Open за 24-та!

Феноменалният Новак Джокович завоюва 24-та купа от “Големия шлем ” след успех в US Open с победа на финала 6:3, 7:6(5), 6:3 за 3 часа и 17 минути игра над Даниил Медведев.

Това бе 15-ият мач сред двамата експерти на твърди кортове, като сръбският тенисист към този момент има 10 триумфа против 5 за руснака, участващ под безпристрастен байрак поради войната в Украйна.

Ноле си отмъсти на Медведев за провалянето във финала на US Open преди две години (0:3), както и за това в разногласието за трофея в Дубай през сегашния сезон (0:2).

Джокович стартира чудесно откриващата част - завоюва своето подаване, проби Медведев на 0 и затвърди. Оттам нататък двамата печелеха сервис-геймовете си до крайното 6:3 за Ноле.

Вторият сет се трансформира в епична борба. Медведев - №3 в света, се добра до опция за пробив при 6:5, само че я пропиля и разреши разногласието да се реши с тайбрек. В него двамата си размениха по един мини пробив, преди руснакът да сбърка съдбовно при 5:6.

Двамата реализираха по един пробив в третата част. Медведев обаче се пропука още един път и това се оказа решаващо за изхода от мача.

Така Джокович завършва турнира с едвам два изгубени сета - против различен сърбин - Ласло Джере, в третия кръг. Тогава му се наложи да обръща от 0:2. Впоследствие се оправи и с двама представители на домакините - Тейлър Фриц и Бен Шелтън.

Медведев стигна до финала с 3 изгубени сета, само че записа две впечатляващи победи по пътя към борбата за трофея - 3:0 против сънародника си Андрей Рубльов в четвъртфиналите и 3:1 над миналогодишния първенец и към този момент някогашен водач в международната класация Карлос Алкарас (Испания).

От днес Джокович се завръща на върха, където е прекарал по-дълго време от всеки различен в историята на тениса - общо 389 седмици.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР