Фелипе Маса вече беше казал "Сбогом" на Формула 1 след

...
Фелипе Маса вече беше казал "Сбогом" на Формула 1 след
Коментари Харесай

Уилямс разкриха истинската причина за окончателното оттегляне на Фелипе Маса


Фелипе Маса към този момент беше споделил "Сбогом " на Формула 1 след 250 старта в края на 2016. Заради изненадващото отричане на Розберг и бързия трансфер на Ботас Уилямс се обърнаха за помощ към бразилеца. Маса се върна на пистата за още един сезон с алтернатива за удължение.

Шефът на тима Пади Лоу разкри, че Фелипе им е бил сложил краен период да вземат решение дали ще продължат неговия контракт. Трябвало е да го създадат най-късно преди домашното му съревнование в Бразилия. Оказва се, че Уилямс не спазили посоченото време, което е принудило Маса да разгласи окончателното си отдръпване от спорта.

"Не бяхме в положение да спазим периода. Той беше мощен претендент, само че на този стадий ние не бяхме подготвени да вземем решението. В последна сметка се съгласихме, че той се отхвърля " описа Лоу.

Свободното място в Уилямс е обект на мощен интерес измежду доста "безработни " водачи. Много покрай завръщане във Формула 1 беше Роберт Кубица, който направи няколко сполучливи теста с отбора. В последно време, обаче, кандидатурата му сякаш е изместена от тази на Сергей Сироткин. Руснакът има стабилен финансов тил от 15 милиона паунда. За Кубица се твърди, че също води спонсори със себе си, само че на по-ниска стойност.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР