Феликс Оже-Алиасим по-рано през днешния ден записа първия си двубой

...
Феликс Оже-Алиасим по-рано през днешния ден записа първия си двубой
Коментари Харесай

Ротердам: Алиасим стартира с труден успех; Де Минор чака Циципас в трети кръг

Феликс Оже-Алиасим по-рано през днешния ден записа първия си дуел след злополучната загуба против Даниил Медведев, отпадайки в четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Младият канадец имаше привидно леката задача да се изправи против близо двуметровия Егор Герасимов на старта в Ротердам. Световният номер 9 изпита усложнения при започване на конфликта си квалификанта, показвайки много едва равнище, само че абстрахирал се от позволените грешки, с хода на срещата от ден на ден вдигаше качеството в играта си, което се оказа прекомерно висока топка за неговия противник и третият подложен се поздрави с крайния триумф след 3:6 6:2 6:2 за малко над два часа. В идващия кръг на конкуренцията на Оже-Алиасим му следва да срещне спечелилия от дуела сред Александър Бублик и Анди Мъри.

Началните минути не предложиха нещо запленително, като привидно бързо се стигна доникъде на сета. Достигнал до опция за пробив, канадецът я профука лековато, което даде самонадеяност на беларуския тенисист и той осъществя брейк. Герасимов продължи мощната си серия в оставащите геймове, успявайки още веднъж да открадне подаването на противника си, което постави завършек на откриващата част, отиваща в сметката на квалификанта.

Вторият сет не предложи,,фойерверки " в първите геймове, като силите на корта изглеждаха изравнени. Скоро по-късно Феликс усети момента да тръгне в офанзива, чувстващ се сигурен в ударите си, което тотално обезкуражи международния номер 126, с цел да се стигне до четири поредни гейма в сметката на канадеца, който изравни в общия резултат.

Третата част започва оттова, където завърши втората, нов пробив за деветия в света, като серията му, почнала в отминалия сет, набъбна до шест следващи гейма. Нови брейкболи пред четвъртфиналиста от АО изглеждаха като сигурен завършек на мача, но Герасимов имаше още какво да покаже, отразявайки ги и на собствен ред осъществя пробив. Оже-Алиасим осъзнавайки, че е на път да изгуби надзор над протичащото се, смени на идната предавка, като не даде повече гейм на съперника си, с цел да се поздрави с успеха.

Sssssliding into the second round.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР