Феликс Оже-Алиасим открай време блести на голямата сцена в АТР

...
Феликс Оже-Алиасим открай време блести на голямата сцена в АТР
Коментари Харесай

Безапелационен: Оже-Алиасим изигра нов впечатляващ двубой и триумфира във Флоренция!

Феликс Оже-Алиасим от много време свети на огромната сцена в АТР Тура, само че към момента младата му кариера непроменяемо бива преследвана от " ахилесовата пета " на канадеца в лицето на финалите. Световният номер 13 завоюва едвам един от досегашните си 10 финала при експертите, но през днешния ден показва образно, че към този момент е " узрял " за огромните мачове и се оправи безупречно във финала на шампионата във Флоренция против Джей-Джей Уулф, поздравявайки се с втория АТР трофей в своята сбирка - 6:4 6:4.

Началото на дуела предложи ненадейно вълнуващи моменти, като двамата финалисти си размениха по един път своите подавания, преди нов взлом в атакуващ проект на Оже да му донесе редица позитиви и подобаващ пробив задатък. Постепенно канадецът усъвършенства представянето си с всяка минала минута, като все по-умело градеше играта си към своя безмилостен форхенд и без да оставя каквито и да е шансове пред международния номер 75, записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част разликата в класите ставаше все по-видна и до момента в който американецът грешеше лесни топки в центъра на корта, то любимецът за следващ път осъществя серия уинъри, посредством които си обезпечи опция да поведе с пробив в резултата. Сервирането на Алиасим продължи да е на все по този начин високо ниво, като международният номер 13 сподели, че е един от най-хубавите състезатели в Тура що се отнася до началния удар и без да срещне нито един брейкбол в мача, победи с купата от италианския град.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР